Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimesteren i Hordaland fratrer inntil videre

Til granskingen av Monika-saken er ferdig.

FRATRER INNTIL VIDERE: Politimester Geir Gudmundsen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
FRATRER INNTIL VIDERE: Politimester Geir Gudmundsen. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimester i Hordaland Geir Gudmundsen trer til side fram til granskingen i Hordaland politidistrikt i forbindelse med Monika-saken er ferdig, opplyser Politidirektoratet (POD).

Politimesteren har selv bedt om å bli innkalt til Politidirektoratet.

- På bakgrunn av alt som skjer i Hordaland politidistrikt knyttet til min rolle har jeg bedt politidirektøren om å bli innbeordret til POD fra mandag. Varighet vil være til granskningsarbeidet er avsluttet. Jeg tror dette er til beste for politidistriktet og de ansatte, sier politimester Geir Gudmundsen.

Visepolitimester John Reidar Nilsen blir konstituert som politimester i Hordaland i granskingsperioden.

Alvorlige feil Åtte år gamle litauiske Monika Sviglinskaja ble funnet død i hjemmet sitt i Sund på Sotra i Hordaland 14. november 2011. Allerede samme kveld som åtteåringen ble funnet død mente politiet at det ikke var snakk om drap, og ni måneder senere ble saken henlagt. Politiet konkluderte med at åtteåringen trolig hadde tatt sitt eget liv.

I oktober i fjor ble den tidligere samboeren til Monikas mor, en 32 år gammel voldsdømt litauer, pågrepet og siktet for forsettlig drap på åtteåringen. Han nekter for å ha noe med saken å gjøre.

Mandag denne uken kom en rapport fra Riksadvokaten som har gransket saken. Der ble det avdekket at alvorlige feil hos Hordaland politidistrikt førte til tidlig henleggelse av etterforskningen.

Spesialenheten for politisaker jobber nå med å ta stilling til om det er gjort noe straffbart i saken fra politiets side.

Humlegård støtter avgjørelsen Politidirektør Odd Reidar Humlegård sier han støtter Gudmundsens beslutning om å tre til side mens granskingen pågår.

- Vi i Politidirektoratet har fulgt situasjonen i Hordaland tett, og med stort alvor. Også Riksadvokatens rapport som er på høring, har vi lest med stort alvor. Vi avventer nå Spesialenhetens rapport som er ventet neste uke, sier politidirektøren.

- Det gjenstår en del arbeid før vi har det fulle og hele bildet av hva som skjedde i etterforskningen av Monika-saken. Alle fakta må på bordet i denne saken. Men jeg forventer samtidig at distriktet tar tak i de forholdene som er kommet fram, og gjennomfører planlagte tiltak, sier Humlegård.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!