Politimesteren i Köln avsatt etter overgrepene nyttårsaften

Sterkt kritisert for håndteringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Innenriksdepartementet i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen har avsatt Kölns øverste politisjef Wolfgang Albers (60) etter håndteringen av masseovergrepene mot kvinner i byen nyttårsaften, ifølge Der Spiegels opplysninger.

En stund etter bekrefter delstatens innenriksminister Ralf Jäger at politisjefen har fått sparken, melder Bild.

- Min beslutning er nødvendig for å gjenopprette offentlighetens tillit og Köln-politiets handlekraft, sier Jäger.

Albers har fått sterk kritikk, ikke minst av Tysklands føderale politisjef Rainer Wendt, som kaller mediehåndteringen «en kommunikasjonskatastrofe». Kölns borgermester (og Albers' partifelle i det sosialdemokratiske partiet) Henriette Reker har distansert seg stadig mer fra ham de siste dagene.

Avslo hjelp Rundt 200 kvinner har fortalt at de enten ble seksuelt antastet og/eller ranet av mannsgjenger i sentrum av storbyen nyttårsaften. Det kom også til kraftige sammenstøt mellom gjengene og politiet. Albers' offisielle framstilling hittil har stått i skarp kontrast til dette, og han har hevdet alt var under kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer