Politimesteren må svare for parkrazzia

Innvandrerne vil vite hvorfor de ikke får være i fred i Sofienbergparken. Klokka 12 spør de politimester Anstein Gjengedal hvorfor politiet opptrer på en rasistisk måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oppvaskmøtet kommer i kjølvannet av hasjrazziaen i Sofienbergparken 23. juli. Politiet fant en hasjklump, og pågrep en afrikansk mann. Familiefaren satt et godt stykke unna hasjen, men ble likevel lagt i jern foran kona og sine to barn. Episoden holdt på å utløse raseopptøyer i Oslo, og politiet ble anmeldt for rasisme.

- Flere ganger om dagen kommer politiet og trakasserer de svarte i Sofienbergparken. Ingen hvite blir kontrollert, og dette oppfatter mange som rasistisk opptreden av politiet, sier daglig leder Akhenaton Deleon i Organisasjon mot offentlig diskriminering (OMOD).

Pene ord om rasisme

Han viser til at hvite personer satt nærmere hasjklumpen i parken, men at disse ikke ble kontrollert av politiet. Klokka 12 har Deleon et timelangt møte med politimesteren i Oslo.

- Oslopolitiet har et strategidokument mot rasisme. Dette er gjennomtenkt og så godt skrevet at man kunne tro Ibsen hadde forfattet det, men det hjelper så lite. Ingen ser noen resultater av de gode hensiktene, fastholder Deleon.

Han vil kreve et klart svar på hvorfor politiet ikke kan oppføre seg når de oppsøker Sofienbergparken som er et populært oppholdssted blant annet for afrikanere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer