Politimesteren og kona fikk skyss

To minutters gange var for langt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Da politimester Bjørn Hareide og kona skulle på det årlige ballet i reserveoffiserenes «Ball Pro Patria» i Arendal i februar, ville de ikke gå.

Snøfall

Ballet ble arrangert i det gamle rådhuset i Arendal, og politimesteren ba om å bli fraktet i uniformert politibil fra hotellet Clarion Hotel Tyholmen, en avstand som ifølge Agderposten tar mindre enn to minutter å tilbakelegge til fots.

- Det er riktig. Jeg lot meg frakte både frem og tilbake, sier Hareide til Agderposten. Han forteller at det var snø som var årsaken til at han måtte bruke en av Arendals politibiler, og det angrer han ikke på.

- Jeg var i tjeneste. Når jeg er på et slikt ball, er jeg på representasjonsoppdrag, og da er det naturlig å anmode den nærliggende politistasjonen om å kjøre meg, fortsetter han, som forteller at dette er noe han gjør sjelden, og at han ville ha gått om været var bedre.

Tøvete

Politimesteren synes ikke saken er verdt å nevne i det hele tatt.

- Problemstillingen er tøvete. At noen skal ha interesse av dette, eller eventuelt la seg provosere, finner jeg uforståelig. Det får være grenser for hva folk er opptatt av. En politimester må kunne la seg frakte når det ikke går på bekostning av politistasjonens ressurser, sier han.

- Handlingen taler for seg selv, men utover det har jeg ikke flere kommentarer, sier Hovedtillitsvalgt for tjenestemennene ved Arendal politistasjon, Magnar Heggernes. Han forstår at publikum som stadig merker politiets få ressurser kan reagere, men han er ikke overrasket over transportmåten.

Jan Sverre Krogstad, politistasjonssjef i Arendal, synes ikke transporten er noe stort problem, siden det ikke gikk utover noe annet.

<B>HER PÅ JOBB:</B> Politimester Bjørn Hareide.