STORUTRYKNING: Så vel brannvesen som ambulanse og politimester Fossens medarbeidere ble utkalt til bolighuset i Hauges gate, et par steinkast fra Sykehuset Buskerud. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY / EIKERFOTO.NET
STORUTRYKNING: Så vel brannvesen som ambulanse og politimester Fossens medarbeidere ble utkalt til bolighuset i Hauges gate, et par steinkast fra Sykehuset Buskerud. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY / EIKERFOTO.NETVis mer

Politimesteren tente på hus i Drammen

Skjøt opp raketter under jubileum. - Jeg er forferdelig lei meg, sier Christine Fossen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det gikk helt galt da Christine Fossen, politimester i Søndre Buskerud politidistrikt, skulle skyte opp raketter under Drammens 200-årsjubileum i dag:

De to rakettene gikk i lav høyde over Drammenselva og inn i et boligområde ved Sykehuset Buskerud. Kort tid etter sto et hus i fyr, med all sannsynlighet antent av politimesteren.

- Ikke noe å skjule - Dette er ikke noe å skjule. Hun legger seg helt flat, sier Torstein Hagen, operasjonsleder ved politidistriktet, til Dagbladet.

- Det er mitt ansvar, det skulle ikke ha skjedd. Jeg er forferdelig lei meg, sier politimester Fossen i en pressemelding.

Til Drammens Tidende sier politimesteren at hun fulgte instruksjonene hun fikk om oppskytingen.

- Om det var noe galt med rakettene, eller om de ble skutt for lavt, vet jeg ikke, sier hun.

Oppklart Hagen opplyser at politiet anser saken som oppklart, ut fra vitneforklaringer. Bolighuset i Hauges gate har et stort gapende hull i taket, samt store brannskader etter at flammene er slokket.

Uhellet skjedde under slutten av arrangementet Ypsilonkantaten. Politimesteren ble heist opp i ei kran for å skyte opp to signalbluss som i sin tur skulle sette i gang en kanonsalutt og ringing med kirkeklokkene.

FULLTREFFER: Et stort gapende hull i taket vitner om et kraftig nedslag. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY / EIKERFOTO.NET
FULLTREFFER: Et stort gapende hull i taket vitner om et kraftig nedslag. Foto: OLE CHRISTIAN NORDBY / EIKERFOTO.NET Vis mer

Operasjonsleder Hagen opplyser at politiet fikk melding om brannen klokka 16.38. De som befant seg i bolighuset, kom seg raskt ut, og ingen ble skadd.

Fossen har beklaget brannen overfor beboerne, som har fått alternativ innkvartering inntil videre. Spesialenheten for politisaker er rutinemessig koblet inn i saken.

LEGGER SEG FLAT: Politimester Christine Fossen innrømmer at det høyst sannsynlig var hun som satte fyr på bolighuset. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX
LEGGER SEG FLAT: Politimester Christine Fossen innrømmer at det høyst sannsynlig var hun som satte fyr på bolighuset. Foto: CORNELIUS POPPE / SCANPIX Vis mer