Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimesterne har 515 millioner kroner mindre å rutte med i dag

Budsjettapere, viser oversikt.

MINDRE Å RUTTE MED: 11. desember i fjor var politimesterne samlet til julebord. En oversikt Politiforum presenterer i dag viser at politimesterene har fått 515 millioner mindre å rutte med i dag siden 2003, tross stadige budsjetthopp de siste åra. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MINDRE Å RUTTE MED: 11. desember i fjor var politimesterne samlet til julebord. En oversikt Politiforum presenterer i dag viser at politimesterene har fått 515 millioner mindre å rutte med i dag siden 2003, tross stadige budsjetthopp de siste åra. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimagasinet Politiforum presenterer i dag en oversikt som viser at landets politidistrikter har langt mindre å rutte med i dag enn tidligere.

Ifølge Politiforum har politimesterene i 26 av landets politidistrikter 515 millioner kroner mindre å rutte med i dag sammenlignet med 2003 i såkalte frie midler. Oslo politidistrikt er ikke med i oversikten.

Den enorme nedgangen rimer ikke med budsjettene til politiet de siste åra. Politidistriktene fikk mer enn ti milliarder friske politikroner i årets budsjett, noe som nesten er en dobling fra 2003 hvor distriktene ble forsynt med 5,4 milliarder, skriver Politiforum.

Årsaken til nedgangen er ifølge magasinet at en svært stor del av budsjettpotten går med til faste utgiftsposter som pris- og lønnsjusteringer og øremerkede tiltak som for eksempel nye politistillinger, uttransporteringer eller barnehus.

Dermed er det forsvinnende lite igjen til å rutte med til for eksempel nytt utstyr, vikarer eller etterutdanning.

Politidistriktene som har hatt den største nedgangen er Sør-trøndelag politidistrikt med 45,1 millioner kroner og Agder politidistrikt med 44,7 millioner kroner. De minste distriktene blør mest der reduksjonen i de frie, disponible midlene tilsvarer over ti prosent av det totale 2015-budsjettet.

Se hele oversikten på Politiforum.no.

POLITITOPP-MØTE: Politimesterne, justisminister Anders Anundsen og politidirektør Odd Reidar Humlegård samlet samme dag som statsbudsjett ble presentert 8. oktober i fjor.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
POLITITOPP-MØTE: Politimesterne, justisminister Anders Anundsen og politidirektør Odd Reidar Humlegård samlet samme dag som statsbudsjett ble presentert 8. oktober i fjor. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart