Politimesters relasjon til underordnet gir politidistrikt ekstrautgifter

- Vi har forsøkt å være så ryddig som mulig, sier Jon Steven Hasseldal.

INNLEDET FORHOLD: Politimester Jon Steven Hasseldal har innledet et nært vennskap til lederkollega. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
INNLEDET FORHOLD: Politimester Jon Steven Hasseldal har innledet et nært vennskap til lederkollega. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politimester i Øst politidistrikt, Jon Steven Hasseldal, opplyste i en e-post i juni, sendt til alle ansatte i Øst politidistrikt, at han hadde utviklet et «nært vennskap» til leder for felles enhet for forebygging i politidistriktet, Camilla Giske, skriver Politiforum.

Permisjon

Hasseldal skrev videre at de ønsket å se om dette kan «utvikler seg til noe mer».

Konsekvensen av dette er at Giske tar permisjon med full lønn fra sin stilling i et år fra august.

Øst politidistrikt opplyser at Giske nå er utlånt til Politihøgskolen, mens det er lyst ut vikariat for hennes stilling.

Det er Øst politidistrikt som dekker lønnen hennes, og som i tillegg må bekoste hennes vikar. Stillingen er lyst ut med en lønn på mellom 883.100 og 963.000 kroner.

I e-posten fra Hasseldal som Politiforum og VG henviser til, skriver han blant annet om rykter som har versert om deres forhold, og at «mye av innholdet i ryktene er direkte usant og har vært en stor belastning for oss».

- Vi har forsøkt å være så ryddig som over hodet mulig i denne saken og fulgt de etiske retningslinjene til punkt og prikke. Vi har blitt utsatt for en rykteflom som er tatt ut av alle proporsjoner - en skittpakke som er sendt fra flere hold, sier Hasseldal til VG.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer