- ALLE KAN SØKE :  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen vil ikke svare konkret på om de nye politimesterne må han en mastergrad, men han er åpen for alle kan søke.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- ALLE KAN SØKE : Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen vil ikke svare konkret på om de nye politimesterne må han en mastergrad, men han er åpen for alle kan søke. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Politimesterstillingene: - Alle kan søke

Anders Anundsen vil ikke svare på om de nye politimesterne må ha mastergrad. Han åpner for at alle kan søke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) I dag gikk Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, klart ut og krever at de beste må ansettes i de nye politimesterstillingene. Bolstad krever at justisminister Anders Anundsen åpner for at søkere som ikke har en master - fortrinnsvis i jus eller rettsvitenskap - skal få de ettertraktede jobbene. - Lov å søke Men justis- og beredskapsminister Anders Anundsen ønsker ikke å svare direkte på om han vil eller ikke vil åpne for at erfarne og anerkjent dyktige politiledere uten en master kan være aktuelle til de 10 ledige politimesterembetene.

På direkte spørsmål om det er et absolutt krav for å få stillingene som politimester at søkeren har master, svarer Anundsen slik:
- Det er et spørsmål Politidirektoratet, som skrevet utlysningsteksten, må besvare, sier Anundsen og fortsetter:

- Det er lov å søke for alle.

Noe som ikke kan forstås på andre måter enn at justisministeren holder døra åpent for å følge rådet fra Sigve Bolstad og ikke utelukke søkere uten master.

Kjønnsfordeling - Hva med kvinner, vil regjeringen kreve at 40 prosent av dem som får stillingene er kvinner?

- Det er viktig med en akseptabel kjønnsfordeling, sier Anundsen.
- Sigve Bolstad bruker karakteristikken: «politiet er på vei til å gå baklengs inn i framtida», hva synes Anundsen om det? - Det mener jeg er en helt feil beskrivelse av situasjonen. Dette er viktige og meget krevende lederstillinger i offentlig sektor, og det er ikke unaturlig at en for denne type stillinger setter krav om høyere utdanning på et visst nivå.