Politimesterstillingene: - Alle kan søke

Anders Anundsen vil ikke svare på om de nye politimesterne må ha mastergrad. Han åpner for at alle kan søke.

- ALLE KAN SØKE :  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen vil ikke svare konkret på om de nye politimesterne må han en mastergrad, men han er åpen for alle kan søke.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
- ALLE KAN SØKE : Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen vil ikke svare konkret på om de nye politimesterne må han en mastergrad, men han er åpen for alle kan søke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I dag gikk Sigve Bolstad, leder i Politiets Fellesforbund, klart ut og krever at de beste må ansettes i de nye politimesterstillingene. Bolstad krever at justisminister Anders Anundsen åpner for at søkere som ikke har en master - fortrinnsvis i jus eller rettsvitenskap - skal få de ettertraktede jobbene. - Lov å søke Men justis- og beredskapsminister Anders Anundsen ønsker ikke å svare direkte på om han vil eller ikke vil åpne for at erfarne og anerkjent dyktige politiledere uten en master kan være aktuelle til de 10 ledige politimesterembetene.

På direkte spørsmål om det er et absolutt krav for å få stillingene som politimester at søkeren har master, svarer Anundsen slik: - Det er et spørsmål Politidirektoratet, som skrevet utlysningsteksten, må besvare, sier Anundsen og fortsetter:

- Det er lov å søke for alle.

Noe som ikke kan forstås på andre måter enn at justisministeren holder døra åpent for å følge rådet fra Sigve Bolstad og ikke utelukke søkere uten master.

Kjønnsfordeling - Hva med kvinner, vil regjeringen kreve at 40 prosent av dem som får stillingene er kvinner?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.