Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politimestre overrasket over Mælands avgang

Mener avgangen kan forsinke prosessen med å gjenreise politiet.

FIKK STØTTE: På gårsdagens krisemøte stilte politimestrene seg bak sin sjef. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET
FIKK STØTTE: På gårsdagens krisemøte stilte politimestrene seg bak sin sjef. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere politimestre sier de er overrasket, og at de er bekymret for at Øystein Mælands avgang som politidirektør kan forsinke prosessen med å gjenreise politiet.

Mæland varslet torsdag kveld at han fratrer sin stilling. Få timer tidligere møtte han 27 politimestre og sjefene for Politiets sikkerhetstjeneste og Utrykningspolitiet. På møtet snakket Mæland om hva som kan gjøres for å bedre politiets beredskap. Under dette møtet kom det fram at Mæland har støtte fra politimestrene. Lite ante de på det tidspunkt at Mæland skulle trekke seg fra stillingen senere på kvelden.

- Det var ingenting som tilsa at han skulle trekke seg. Vi var enig om å gå videre. Det var full enighet om linjen vi trakk opp, og vi var positive til å ta sats. Dette kommer overraskende, sier politimester i Salten politidistrikt, Geir Ove Heir, til Aftenposten.

Han legger til at det er synd at Mæland trakk seg fra stillingen. Det mener også politimester Martin Welhaven i Vestoppland politidistrikt.

- Jeg har registrert at Mælands habilitet og spørsmål om tillit er blitt diskutert i offentligheten. Hans beslutning om å trekke seg kommer derfor som en overraskelse, sier Welhaven.

Welhaven mener Mæland hadde mye å by på.

- Jeg har full forståelse for Mæland. Det er en veldig vanskelig situasjon. Bortsett fra hans tilknytning til Arbeiderpartiet synes jeg Mæland på mange måter har framstått som noe nytt, sier Welhaven videre.

Politimester Torbjørn Aas i Vestfinnmark politidistrikt tror Mælands avgang vil gjøre det vanskeligere å gjenreise tilliten til politiet.

- Jobben med å gjenreise norsk politi blir enda mer krevende. Men jeg overbevist om at vi klarer det, sier Aas.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media