Politimestre overrasket over Mælands avgang

Mener avgangen kan forsinke prosessen med å gjenreise politiet.

FIKK STØTTE: På gårsdagens krisemøte stilte politimestrene seg bak sin sjef. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET
FIKK STØTTE: På gårsdagens krisemøte stilte politimestrene seg bak sin sjef. Foto: JO STRAUBE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Flere politimestre sier de er overrasket, og at de er bekymret for at Øystein Mælands avgang som politidirektør kan forsinke prosessen med å gjenreise politiet.

Mæland varslet torsdag kveld at han fratrer sin stilling. Få timer tidligere møtte han 27 politimestre og sjefene for Politiets sikkerhetstjeneste og Utrykningspolitiet. På møtet snakket Mæland om hva som kan gjøres for å bedre politiets beredskap. Under dette møtet kom det fram at Mæland har støtte fra politimestrene. Lite ante de på det tidspunkt at Mæland skulle trekke seg fra stillingen senere på kvelden.

- Det var ingenting som tilsa at han skulle trekke seg. Vi var enig om å gå videre. Det var full enighet om linjen vi trakk opp, og vi var positive til å ta sats. Dette kommer overraskende, sier politimester i Salten politidistrikt, Geir Ove Heir, til Aftenposten.

Han legger til at det er synd at Mæland trakk seg fra stillingen. Det mener også politimester Martin Welhaven i Vestoppland politidistrikt.

- Jeg har registrert at Mælands habilitet og spørsmål om tillit er blitt diskutert i offentligheten. Hans beslutning om å trekke seg kommer derfor som en overraskelse, sier Welhaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer