Politimordere fikk livsvarig fengsel

Tony Olsson og Andreas Axelsson er dømt til livsvarig fengsel for drapet politimennene Olle Borén og Robert Karlström ved Malexander i Midt-Sverige 28. mai i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Axelsson og Tony Olsson ble i dag dømt til livsvarig fengsel av tingsretten i Linköping for mord på de to politimennene Olle Borén og Robert Karlström, samt for mordforsøk på politimannen Kenneth Eklund i Malexander.

Den tredje tiltalte, Jackie Arklöv, skal dømmes seinere. Han gjennomgår for tida en større rettspsykiatrisk undersøkelse som ventes å være ferdig i slutten av januar.

En livstidsdom i Sverige betyr at de domfelte må sone om lag 15 år.

- De fortjente dommen. De har jo medvirket til mord, alle sammen, sier Astrid Gladh, moren til den ene drepte politimannen, Robert Karlström, til Aftonbladet.

- Hvis det ikke hadde blitt livstid, ville det blitt en stor skuffelse for alle. Det svenske folket ville ha reist seg og krevd en ny rettssak. Når jeg har snakket med folk, sier de at de ikke kunne akseptere annet enn en livstidsdom, sier Gladh.

- De kunne ikke få noen annen dom, sier den svenske advokaten Leif Silbersky til SVT2 i en kommentar til dommen.

Om Jackie Arklöv sier Silbersky: - Hvis han blir erklært frisk, blir også han dømt til livstid. Hvis han er syk, vil han bli lagt inn på lukket psykiatrisk avdeling.

Her han du lese rettens begrunnelse

Her er Expressens artikkel om saken

Her kan du chatte om dommen etter klokka 21.30

Her kan du følge saken på svensk P1

Her finner du den svenske Polistidningen, som også omtaler saken

TATT:En av de domfelte, Tony Olsson, like etter at han ble arrestert i Costa Rica.