OPPFORDRING: Politiet ber folk vise hensyn når de passerer et ulykkessted. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
OPPFORDRING: Politiet ber folk vise hensyn når de passerer et ulykkessted. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Politipatrulje hadde «ubehagelige opplevelser» på motorveien. Nå har de en oppfordring

- Vis hensyn og senk farten.

Fredag kveld gikk det ut en oppfordring fra politiet i Øst på Twitter. Der hadde en patrulje som var ute på en ulykke på E6 ved Vestby et budskap til publikum.

«Når vi står langs motorveien, og i dette tilfelle sperrer det ene kjørefeltet med blålys, er det fint om forbipasserende kan vise hensyn og senke farten», lød oppfordringen.

- De hadde noen ubehagelige opplevelser. Dette var mellom halv åtte og åtte, og da begynner det å bli mørkt. De hadde sperret av et felt med en politibil med blålys, men trafikken gikk i 100 km/t pluss ved siden av dem, forteller operasjonsleder Kristian Loraas ved Øst politidistrikt til Dagbladet.

Operasjonslederen forteller at de går ut med oppfordringen fordi de ønsker at folk skal tenke på dem som står ved en ulykke.

- Det gjelder ikke bare oss, det gjelder alle som jobber langs veien, sier Loraas.

Han sier at det ikke er ofte patruljer gir denne typen tilbakemeldinger.

- Men det er nok mørketall. Det er nok en del som opplever det til stadighet, men hver hendelse er kanskje ikke så stor i seg selv. Jeg husker når jeg jobbet ute, så følte jeg det var ubehagelig å stå langs motorveien. Det er de små hendelsene, som samlet sett gjorde at patruljen i dag ville komme med en liten oppfordring, sier Loraas.

Så hvordan ønsker politiet at bilistene skal oppføres seg når de skal passere en ulykke på motorveien?

- At de ser det tidlig og kan reagere deretter gitt trafikken rundt seg. Så kan de bremse rolig og kontrollert ned, og kjøre forbi i en fart som er godt under fartsgrensa. Fartsgrensa er jo 110 på motorveien her, og når trafikken går over i ett felt så bør hastigheten i alle fall halveres hvis man skal ferdes hensynsfullt og varsomt, sier Loraas.

- Det er en grunn til at veivesenet skilter med 50 når de stenger ett felt. Vi har dessverre ikke medbrakte fartsgrenseskilt, så folk må bruke sunn fornuft. Sunt bondevett er fremdeles det beste.