Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politipatrulje var fem minutter unna Utøya

En patruljebil skal 22. juli i fjor ha stått fem minutter unna Utøya. Bilen er ikke omtalt i granskingskommisjonens rapport.

NY INFORMASJON: Ifølge ABC Nyheter befant det seg en patruljebil cirka fem minutter unna Utøya. Den skal ikke ha blitt omdirigert. 
Foto: Christian Roth Christensen
NY INFORMASJON: Ifølge ABC Nyheter befant det seg en patruljebil cirka fem minutter unna Utøya. Den skal ikke ha blitt omdirigert. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Patruljens oppgave var å sikre regjeringens krigshovedkvarter - det såkalte Sentralanlegget, melder ABC nyheter.

Anlegget ligger i Steinsfjorden, få kilometer fra Utvika. 22. juli-kommisjonens leder, Alexandra Bech Gjørv, avviser ikke at denne patruljen sto utenfor anlegget, men bilen omtales ikke i rapporten.

- Vi har måttet sette noen grenser for arbeidet vårt, og har altså ikke gått inn på dette, sier hun og viser til at opplysninger om Sentralanlegget er sikkerhetsgradert.

22. juli brukte Nordre Buskerud politidistrikt nesten en halv time fra de mottok de første nødanropene, til den første patruljen var på landsiden og så over mot Utøya.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media