Politiprotest mot Qvigstad

Neste uke skal førstestatsadvokat Lasse Qvigstad avgjøre om kriminalsjef Roger Andresen skal etterforskes etter arrestasjonen av en venn. Det liker ikke politiforeningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politiforening er skeptisk til at Lasse Qvigstad, som har vært Roger Andresens nære samarbeidspartner gjennom flere år, skal ta avgjørelsen om gransking uten at Politiets særskilte etterforskingsorgan (SEFO) er koblet inn.

Politiforeningen har bedt SEFO undersøke om kriminalsjef Andresen begikk straffbare handlinger i forbindelse med at hans venn ble arrestert og feilaktig siktet for ranet av DnBs filial på Tåsen 28. mars i år.

- Jeg vil bli veldig overrasket hvis ikke SEFO får denne saken. Uavhengig etterforsking er avgjørende, sier Arne Jørgen Olafsen, leder for Oslo politiforening, til Dagbladet.

Sentralt i saken rundt pågripelsen av Andresens venn (31), er om kriminalsjefen har gitt beskjed til underordnede om å fjerne saken i politiets straffesaksregister. Dette benekter Roger Andresen, som også har gitt 31-åringen alibi for ranstidspunktet.

Ved Oslo politikammer har ryktene har gått om maktmisbruk fra Andresens side.