Politirapport: Polsk lastebilsjåfør skutt timer før Berlin-angrep

Ble trolig skutt i hodet flere timer før angrepet. 

Lastebilen som ble brukt under angrepet mot et julemarked i Berlin. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB scanpix.
Lastebilen som ble brukt under angrepet mot et julemarked i Berlin. Foto: Hannibal Hanschke / Reuters / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den polske sjåføren som ble funnet død i lastebilen som ble brukt under angrepet mot et julemarked i Berlin, ble trolig skutt flere timer i forveien.

Tidligere har politikilder antydet at 37 år gamle Lukasz Urban kan ha vært i live da tunisiske Anis Amri kjørte den kaprede lastebilen inn på julemarkedet og drepte 12 personer og såret 50.

En obduksjonsrapport viser at Urban ble skutt i hodet mellom klokka 16.30 og 17.30 den 19. desember, ifølge avisa Bild. Lastebilen pløyde inn i julemarkedet rundt klokka 20. Det er imidlertid mulig at Urban var skadd, men fremdeles i live under angrepet, ifølge avisen.

Etterforskere har tidligere sagt at de undersøkte om den polske sjåføren kan ha forsøkt å stanse angriperen ettersom han også bar tydelige tegn på å ha vært i en slåsskamp.

Lastebilsjåføren skal ha ventet på å losse av stål i Berlin da bilen ble kapret av 24 år gamle Amri. Mer enn 36.000 mennesker har undertegnet et opprop som ber tyske myndigheter om å hedre Urban med Det føderale merittkorset, den høyeste sivile utmerkelsen i Tyskland, etter hans død.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer