Nordmann drept av svigerfar i USA

Politirapporten: - Han skulle ha visst

Tre vitner skal ha vært til stede da en nordmann i 30-åra ble skutt og drept av sin amerikanske svigerfar.

USA: En norsk mann i 30-årene har blitt skutt og drept av sin egen svigerfar i Florida. Det hele blir betegnet som en tragisk ulykke. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Seint tirsdag denne uka ble nordmannen i 30-åra skutt og drept i Gulf Breeze i Florida av sin amerikanske svigerfar.

Selv om politietterforskningen pågår fortsatt, har påtalemyndigheten allerede konkludert med at hendelsen var en tragisk ulykke. De vil derfor ikke sikte svigerfaren.

Dagbladet har fått tilgang til politirapporten til sheriffen i Santa Rosa i Florida fra den skjebnesvangre kvelden.

- Ville overraske

Nordmannen skal ha landet på flyplassen i nærheten klokka 23 lokal tid. Han skal ha blitt hentet av en bekjent og kjørt rett til svigerfaren. Planen var - ifølge politiet - å overraske ham på bursdagen hans.

Den amerikanske svigerfaren skal tidligere samme kveld ha opplevd at en annen slektning banket hardt på døra. De to skal så ha havnet i et kraftig munnhuggeri.

En stund seinere, rundt klokka 23.30 lokal tid, skal nordmannen ha dukket opp og banket hardt på døra.

- Jeg ble informert om at offeret banket på døra, og at offeret så hoppet fram foran ham og brølte som en bjørn. På dette tidspunktet avfyrte han et skudd med pistolen sin, skriver etterforsker Robert Assmann, som ankom klokka 00.53, i rapporten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.