- Politirapporten eksisterer ikke!

Kabinettsekretær Berit Tversland benekter at Slottet har bestilt en politirapport om Kronprins Haakons kjæreste Mette-Marit Tjessem Høiby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Slottet har verken bestilt eller mottatt en rapport om Mette-Marit Tjessem Høiby. Etter det jeg vet, eksisterer det ikke en slik rapport, sier kabinettsekretær Berit Tversland til Dagbladet :på nettet.

Ukebladet Se og Hør skriver i dag at en hemmelig rapport om Mette-Marits vennekrets ble sendt fra Oslo Politidistrikt til Slottet rett etter nyttår. Der skal det stå at Mette-Marit har hatt kontakt med en rekke personer fra svært belastede miljøer og til dels kriminelle miljøer før hun traff kronprinsen.

Kabinettsekretær Tversland bekrefter imidlertid at Slottet mottok en rapport om Dronning Sonja før hun giftet seg med daværende kronprins Harald.

- Jeg vil ikke spå om det i fremtiden vil bli laget en lignende rapport om Kronprinsens kjæreste, sier Tversland.

Tversland sier at hun heller ikke har kjennskap til om at Slottet driver med andre former for sikkerhetsklareringer:

- Da jeg ble ansatt, ble jeg ikke sikkerhetsklarert, sier Tversland

Se og Hør skriver at Slottets skepsis til Haakons kjærlighetsforhold har økt siden nyttår. Dette skyldes ikke først og fremst at tronarvingens kjæreste har et barn fra før, men at hun tidligere hadde en omgangskrets som kan vise seg å bli belastende.

Se og Hør understreker at Mette-Marit ikke har noe kriminelt på rullebladet sitt, men politiet frykter at hennes fortid kan bli en belastning for monarkiet.