Politirazzia mot dyrevernere

Politiet aksjonerte flere steder i Oslo i dag i jakten på militante dyrevernere. Dataspor ble sikret og tre personer ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet aksjonerte blant annet mot det radikale nettstedet indymedia.no i formiddag, i jakten på såkalt militante dyrevern-aksjonister. Tidlig i dag fikk de serveransvarlige for indymedia.no besøk av folk fra Politiets Datakrimtjeneste som ransaket og kopierte informasjon fra nettstedets datamaskiner.

- Aksjonen var en av flere og er del av en etterforskning av ekstreme dyrevernaksjoner som er utført i det siste, bekrefter politiadvokat Odd Kostveit i Telemark politidistrikt overfor Dagbladet.no.

Razziaen mot indymedia.no skjedde i et forsøk på å finne og sikre spor etter mistenkte bak en ulovlig aksjon mot en revefarm i Aremark. Nettstedet, hvor alle som ønsker det kan publisere informasjon og nyhetsmeldinger, har hatt flere meldinger om ulike aksjoner mot pelsdyrfarmer den siste tida.

Kostveit bekrefter overfor Dagbladet.no at ransakingen hadde som formål å sikre dataspor mot mistenkte bak skadeverket på Dagerød gård, hvor hundrevis av rever ble farget, avlskort ble fjernet og bygninger ble sprayet med slagord 29. oktober i år.

- Vi er en åpen tjeneste. Hvem som helst kan skrive kommentarer og sende ut meldinger på våre nettsider. Politiet vil trolig prøve å spore hvilke ip-adresser de aktuelle meldingene ble sendt fra, opplyser Tommy Wiborg, som er teknisk koordinator for indymedia.no, overfor Dagbladet.no.

Tre pågrepet

I to andre aksjoner i Oslo i formiddag, som var samkjørt med razziaen mot indymedia.no, ble tre personer pågrepet.

To av de pågrepne mistenkes for å stå bak et innbrudd mot en gård i Løken 13. august i år, hvor flere hunder ble sluppet løs fra en hundeoppdretter, mens den tredje pågrepne ble tatt for besittelse av narkotika, opplyser Kostveit.

Les mer:

<B>RAIDET:</B> Løken gård ble raidet av dyrevernaktivister. Nå jakter Oslo-politiet på gjerningsmennene.