Politirazzia mot moské

Politiet i Hamburg gjennomsøkte en moské på leting etter en mulig terrorist. De fikk tips om et bombeattentat på ettårsdagen for 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aksjonen skjedde i den tyske byen hvor tre av 11. september-kaprerne bodde. Politiet fikk tips om at en mann inne i bygningen gjorde klart eksplosiver som han skulle bruke i et terrorangrep.

- Til nå har vi ikke funnet noen som passer denne beskrivelsen, sier polititalskvinne Ulrike Sweden til nyhetsbyrået AP.

Politiet vil ikke si hvor tipset kom fra eller om den påståtte terroristen skal ha al-Qaida-tilknytning eller stå i ledtog med 11. september-terroristene.

Aksjonen mot El Nur-moskéen i St. George-bydelen startet like etter klokka 05. Rundt 20 væpna politimenn omringet den tre etasjer høye bygningen og stengte av gatene i nabolaget. Seks politibiler tok oppstilling utenfor moskéen, og flere andre politibiler sperret nabogatene. Politiet aksjonerte mot moskéen med skiltet "Hamburgs islamske senter" over døra. I samme hus holder to andre moskéer til, et reisebyrå og studentboliger.

- Vi sjekker identiteten til folk i bygningen. Alt foregår rolig og folk samarbeider, sier polititalskvinnen.

Politiet har aksjonert mot flere adresser i Hamburg-regionen de siste dager av sikkerhetsgrunner.

I morgentimene gjennomsøkte politiet i en småby nord for Hamburg lageret til en syriskfødt tekstilforhandler, som sammen med familien ble avhørt etter mistanke om at de skjuler islamske ekstremister. I forrige uke pågrep politiet i Heidelberg en amerikansk kvinne og hennes tyrkiske kjæreste. Paret var mistenkt for å planlegge et attentat 11. september, skriver NTB.