Politirazzia mot pokerlag i Drammen

Mann i 30-åra tatt inn til avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld gikk i alt åtte uniformerte og sivile politimenn i Drammen til aksjon mot et pokerlag i byen.  

- Bakgrunn for dette er at vi ikke viste hva slags situasjon som ventet oss når vi tok kontakt. Vi hadde fått et tips om organisert pokerspilling, og mente opplysningene var gode nok så vi bestemte oss for å sjekke dette ut, sier politiadvokat i Søndre Buskerud politidistrikt, Ingunn Hodne.  

Beslagla penger Norske myndigheter har ikke åpnet opp for å gi tillatelse til poker, også lukkede pokerturneringer som avholdes i privat regi regnes som ulovlige hvis innsatsen er av en viss størrelse. 

I et kontorlokale i et næringsbygg var mellom 15-20 personer samlet for å spille poker. Flere skal ha vært innom i løpet av kvelden. Om lag 5000 kroner var i omløp.  

Samtlige av deltakerne ble nødt til å legitimere seg, og en mann i 30-åra fra Drammen, som sto bak pokerlaget, måtte bli med politiet på politistasjonen for å forklare seg. Det ble tatt beslag i penger.  

- Det hele foregikk svært udramatisk. Vi ringte på og ble sluppet inn. Mannen ble tatt til avhør, og ble sluppet ut samme kveld. Han var samarbeidsvillig, og forklarte seg i detalj, men han erkjenner ikke straffskyld. Han mener at han ikke har gjort noe straffbart, sier Hodne. 

Fengsel inntil ett år Lovbestemmelsen om pokerspill er fra 1902. I straffelovens paragraf § 298 står det at «Den, som gjør sig en Næringsvei av Lykkespil, som ikke ved særskilt Lov er tillatt, eller av at forlede dertil, straffes med Fængsel inntil 1 Aar».

Hodne erkjenner at de svært sjeldent er bort i slike saker, dermed må politiet se nærmere på praksisen i slike saker før de avgjør hva slags reaksjoner drammenseren vil få.  

- Strafferammen for overtredelser vi mener han har begått er inntil ett år, men vi må se på praksis og se på tidligere reaksjoner, og se hva slags reaksjoner som er gitt, sier Hodne.  

- Vi må se på om dette i utgangspunktet regnes som næring -det vil si om dette har skjedd jevnlig og om det er tjent penger på det, legger hun til.  

Fersk avgjørelse i Sverige Mannen selv hevder sin uskyld ved å vise til en fersk avgjørelse i Sverige, hvor det i en tilsvarende sak ble klart av lovbestemmelsen ikke var anvendelig.

- Vi har ikke fått tid til å sette oss inn i dette, men det er ikke uvanlig å se til svensk eller dansk rett i sånne tilfeller, sier Hodne.  

Politiet er ferdig med etterforskningen, men vil vurdere om det skal foretas ytterligere avhør.