Politirazzia mot to sykehjem i Oslo

- De fikk det de ba om. - Men vi har ikke sett anmeldelsen, sier Adecco-ledelsen.

VERDENS STØRSTE:  Montører i Lausanne i Sveits skrur ned et Adecco-skilt i hjemlandet til verdens størset bemanningskonsern. Nå forsvinner Adecco-skiltene fra tre av selskapets fem sykehjem i Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: LAURENT GILLIERON, EPA/SCANPIX.
VERDENS STØRSTE: Montører i Lausanne i Sveits skrur ned et Adecco-skilt i hjemlandet til verdens størset bemanningskonsern. Nå forsvinner Adecco-skiltene fra tre av selskapets fem sykehjem i Norge. ILLUSTRASJONSFOTO: LAURENT GILLIERON, EPA/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Finanseksjonen ved Oslo politikammer gjennomførte i dag en razzia mot de to Adecco-sykehjemmene i Oslo som er anmeldt for flere lovbrudd.

Politiet gjorde beslag og ransaket både på Ammerudlunden og Midtåsen sykehjem.

Politiinspektør Gro Smogeli betegner overfor VG Nett dagens aksjon som «etterforskningsskritt».

Det er Arbeidstilsynet som har politianmeldt de to sykehjemmene.

Oslo kommune sa opp avtalen om driften av de to sykehjemmene etter en reportasje i NRK Dagsrevyen som blant annet viste at medarbeidere på Ammerudlunden overnatt i kjelleren mellom skiftene og jobbet nærmere 100 timer i uka uten overtidsbetaling.

- Fikk alt de ba om Informasjonssjef Anne-Stine Talseth i Adecco Helse  bekrefter overfor Dagbladet at politietterforskere har oppsøkt begge sykehjemmene i løpet av mandagen.

- Politiet fikk all dokumentasjon de ba om, og vi vil selvsagt samarbeide i etterforskningen videre også. Politiets besøk påvirket ikke driften ved noen av sykehjemmene, sier informasjonssjef Talseth til Dagbladet.

Har ikke sett anmeldelse Hun overlater til politiet å svare på hvilke opplysninger og dokumentasjoner de var interessert i.

- Vår ledelse har ikke sett politianmeldelsen, så vi kan ikke kommentere den, sier Talseth.

Adeccos egne hjemmesider legger Adeccos konsernsjef i Norge, Anders Øwre-Johnsen, seg flat for kritikkverdige forhold ved de to sykehjemmene i Oslo, og erkjenner at Oslo kommune hadde trett til å si opp driftsavtalen.

Forrige uke sa formannskapet i Oppegård også opp avtalen med Adecco på Greverud sykehjem.

Askøy og Klæbu Dermed har verdens største bemanningsselskap med en årlig omsetning i Norge på 3,5 milliarder kroner bare to sykehjem igjen her i landet: i Klæbu i Sør-Trøndelag og Kleppestø i Askøy kommune i Hordaland.

I Klæbu er kommunen varslet om bo- og turnusforhold for medarbeidere, som minner om forholdene som ble avdekket på Ammerudlunden i Oslo.

Ordfører Jarle Martin Gundersen i Klæbu sier til Dagbladet at kommunen vil avvente en eventuell reaksjon mot Adecco til Arbeidstilsynet har vært på et varslet besøk 9. mars.

- Vi er nå i ferd med en fullstendig gjennomgang av alle forhold rundt de fem sykehjemmene vi  driver. Driften av Ammerudlunden, Midtåsen og Greverud vil bli overført til kommunene i løpet av få uker, sier informasjonssjef Anne-Stine Talseth.  

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer