- Politireformen er for dårlig

Hadia Tajik og Arbeiderpartiet mener regjeringens forslag til politireform er for dårlig.

- IKKE GODT NOK:  - Regjeringen og Venstres forslag til ny politireform ramstår som en oppsummering av allment aksepterte meninger uten nødvendige tiltak, sier Hadia Tajik.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- IKKE GODT NOK: - Regjeringen og Venstres forslag til ny politireform ramstår som en oppsummering av allment aksepterte meninger uten nødvendige tiltak, sier Hadia Tajik. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité, er overrasket og skuffet over forsalget til politireform som Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre har lagt fram.

- Våre forventninger har vært store. Med denne reformen skulle vi møte framtida, basert på politianalysen og rapporten fra 22. juli-kommisjonen (Gjørv-kommisjonen). Da blir det ganske overraskende at dokumentet bare framstår som en oppsummering av allment aksepterte meninger uten nødvendige tiltak, sier Hadia Tajik til Dagbladet. Sentralisering Arbeiderpartiets snart nyvalgte nestleder sier rett ut at det eneste nye med regjeringspartiene og Venstres politireform er inndelingen av politidistrikter.

- Det har fra flere hold blitt stilt spørsmål om de nye politidistriktene?

- Vi er ikke avvisende til en ny modell for distriktene. Men vi synes noen av de politidistriktene som har blitt foreslått er underlige, sier Hadia Tajik.

- Det blir rart når nye politidistrikt blir foreslått, uten at det blir klargjort hvilke kriterier som er lagt til grunn for de nye politidistriktene. Det er ikke mulig å se at resultatet av denne reformen skal gi mer politikraft lokalt, og det er vanskelig å forstå at politireformen vil gi mer nærpoliti, sier Hadia Tajik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer