Politiring rundt familien

BERLIN (Dagbladet): Foreldrene til den drepte tysk-irakiske gutten Joseph Abdulla har nå permanent politibeskyttelse etter at de de siste dagene har mottatt flere drapstrusler fra nynazister i den østtyske småbyen Sebnitz.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske riksadvokaten vil trolig overta etterforskningen for å finne ut hva som skjedde da seksåringen druknet i et utendørs svømmebasseng i småbyen 13. juni 1997.

15 vitner har under ed fortalt at den forsvarsløse smågutten ble torturert, dopet og druknet av en gjeng på 50 nynazister.

To av de tre ungdommene i alderen 20- 25 år som er arrestert og siktet for mordet, nekter for at de har tilknytning til nynazistiske grupper.

Ei kusine av den hovedsiktede, som er identifisert som Sando R. (25), hevder derimot at fetteren er overbevist nynazist, selv om det skulle vise seg at han ikke var medlem av noen organisert gruppe. Påtalemyndigheten mener det er påfallende at mannen i sin politiforklaring så lenge etterpå hevder at han husker nøyaktig hvor han oppholdt seg på dagen for drapet.

- Dersom det skulle vise seg at vitneutsagnene stemmer om at Joseph ble myrdet av nynazister, har vi å gjøre med en av de mest avskyelige forbrytelser Tyskland har opplevd det siste tiåret, sier forbundskansler Gerhard Schröder.

Han har i morgen invitert Josephs foreldre, Renate Kantelberg-Abdulla og Saad Abdulla (begge 48), til et besøk på sitt kontor i Berlin for å uttrykke sin sympati og bestyrtelse over det som har skjedd.

En demonstrasjon som 1900 medlemmer av det nynazistiske partiet NPD gjennomførte i Berlin i går mot regjeringens forslag om å forby partiet, ble angrepet av venstreorienterte som kastet stein. De 4000 utkalte politifolkene fryktet å miste kontrollen. De satte inn vannkanoner og stoppet nazimarsjen før den hadde nådd sitt mål.

SAVN: Diana viser fram et bilde av lillebror Joseph, som ble drept i Seibnitz 13. juni 1997.