Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten ville helsedirektør Lars E. Hanssen anmelde Helse Sørs ledelse da Helsetilsynet ble tipset om opplegget for triksing med diagnosekodingen som bestemmer sykehusenes inntekter. Men anmeldelsen ble stanset av departementet. Onsdag sa helseminister Dagfinn Høybråten i Stortinget at det fortsatt er aktuelt å forfølge saken rettslig. Beslutning om dette blir fattet i samråd med regjeringsadvokaten.

Vi er ikke et øyeblikk i tvil om at det vil bli lagt grundige juridiske vurderinger til grunn før en eventuell anmeldelse i denne saken. Men hva med de etiske? Så langt er det bare direktøren ved Sørlandet sykehus Arendal som har tatt konsekvensen av jukseforsøket. Men det står ikke til å nekte at også andre ansvarlige bør vurdere sine stillinger. Den nye sykehusreformen fikk en dårlig start med denne affæren. Den viser også ganske klart hva som lett skjer når pengehensynet får husere for sterkt innenfor et system som har andre formål enn å tjene penger. Fristelsene til å jukse dukker alltid opp hvis ikke topplederne har etikk og moral i ryggmargen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media