Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisammenslåingene starter i Finnmark og Agder

Nye operasjonssentraler allerede neste år.

POLITIREFORMEN: Politireformen trer i kraft 1. januar. Planen er et to nye operasjonssentraler skal stå klare til høsten. Her politidirektør Odd Reidar Humlegård. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POLITIREFORMEN: Politireformen trer i kraft 1. januar. Planen er et to nye operasjonssentraler skal stå klare til høsten. Her politidirektør Odd Reidar Humlegård. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets første nye operasjonssentraler skal stå klar høsten 2016.

- Vi begynner der det er enklest, og per nå er det Finnmark og Agder, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård.

27 operasjonssentraler skal bli til 12 som en del av politireformen som trer i kraft 1. januar. Målet er at den første skal stå klar høsten neste år, og deretter skal Politidirektoratet (POD) etter planen rulle ut to nye operasjonssentraler i kvartalet, skriver Politiforum.

- Vi får ingen prøveperiode, så dette kan ikke feile. Derfor begynner vi der vi tror det er enklest og risikoen er minst. Slik vi ser det nå er Finnmark og Agder de enkleste, og vi begynner der og slutter i Sør-Øst, sier han.

- Vi starter der det er enklest, og avslutter der det er stort og mange sentraler som skal slås sammen, supplerer avdelingsdirektør Frede Hermansen i POD.

Både Humlegård og Hermansen understreker at POD ikke har endelig konkludert med hele rekkefølgen. Det har med utvelgelsen av hovedsetene å gjøre.

Alle de nye operasjonssentralene er tidligst operative i løpet av 2018.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media