Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisjef: - Det er ikke Pearl som er funnet

Mannen som ble funnet skutt i veikanten i Karachi var ikke den kidnappede journalisten Daniel Pearl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var nyhetskanalen ABC News som meldte at den 38 år gamle journalisten Daniel Pearl var funnet død i Pakistan.

De henviste til et lik som var dumpet fra en bil i storbyen Karachi i Pakistan. Liket hadde flere skuddskader, opplyste kilder i politiet i Pakistan til ABC News.

En kilde i CIA sa til ABC News at de kjente til rapportene om at Daniel Pearl var funnet drept, men at de ikke kunne bekrefte dem.

I kveld hadde kolleger av Pearl fått se liket. De avviste at det var Pearl.

- Liket som ble funnet i Pakistan søndag, var ikke den bortførte journalisten Daniel Pearl, sa Tariq Jamil, politisjef i Karachi til nyhetsbyrået Reuters.

- Liket som ble funnet i en grøftekant i Karachi er vist til Pearls kolleger, og de har bekreftet at det ikke er ham, sa politisjefen.

Etterforskerne har hele tiden antatt at han har vært i live. Også hans arbeidsgiver, Wall Street Journal, har trodd at Pearl har vært i live.

Sammen med to bilder av Pearl mottok Wall Street Journal en melding om at han var kidnappet, og kidnapperne krevde at pakistanske fanger på den amerikanske marinebasen på Cuba skulle få bedre behandling. De krevde også at flere pakistanske fanger skulle sendes hjem for å stilles for retten i sitt hjemland, og at amerikanske journalister skulle forlate Pakistan.

Pakistansk politi sendte i dag ut meldinger om at epostene om at Daniel Pearl var død, skal ha vært falske.

Kun de to første epostene med bilder av Pearl lenket, og et bilde hvor en ukjent person holder en pistol mot hans hode, skal være fra kidnapperne.

Sendte falsk epost om at han var død

Tre pakistanske gutter er tatt for å ha sendt falske meldinger om den kidnappede journalisten Pearls høygravide kone, Marianne Pearl, venter fremdeles på livstegn fra sin mann etter at det fredag ble sendt meldinger fra Pakistan om at han var henrettet.

I dag ble en gutt pågrepet i islamabad, anklaget for å ha ringt til den amerikanske ambassaden i Pakistan og krevd 18 millioner kroner i løsepenger for Pearl. To andre gutter ble pågrepet i Karachi for å ha sendt eposten der det ble hevdet at Pearl var død.

De to siste mennene sitter i varetekt mistenkt for å ha sendt flere av epostene hvor en muslimsk gruppe hevder å ha kidnappet Pearl, melder CNN.

I en epost som ble sendt til flere nyhetsorganisasjoner i går kom det fram at Pearl kunne være i live. I brevet ba også avsenderen om unskyldning for å ha truslene om å drepe ham.'

- Jeg er lei for det. Jeg sendte eposten med en tidsfrist for Daniel. Vær så snill å tilgi meg.

Skulle skrive om skobomberen

Daniel Pearl (38) ble kidnappet den 23. januar i år, mens han arbeidet med en sak om den mistenkte skobomberen Richard Reid. Pearl forsvant mens han var på vei for å intervjue Sheikh Mubarik ali Gilani, lederen for den fundamentalistiske islamske gruppen Jamaat ul-Fuqra. Pearl skulle intervjue ham om en mulig forbindelse med britiske Reid. Gilani ble først satt i forbindelse med Pearls forsvinning, men politiet har ikke funnet noe som kobler ham til forsvinningen.

Dagbladet.no kommer snart med fyldigere versjon. Trykk oppdater/reload for å lese siste versjon.

SKREV OM SKOBOMBEREN: Daniel Pearl jobbet med en sak om den britiske skobomberen Richard Reid og hans tilknytning til Pakistan, da han forsvant.
KIDNAPPET: Bildet ble sendt fra kidnapperne i Pakistan.
<B>FIKK TIDSFRIST: Amerikanske myndigheter fikk tidsfrist fra kidnapperne, men USA har ikke innfridd noen av kravene de kom med.
Hele Norges coronakart