Politisjef: - Vi vil ikke være på Svinesund døgnet rundt

Også tollerne har hull under skjerpet grensekontroll.

 KONTROLL;  Politi og tollere stopper to biler med fire passasjerer fra Syria, som hadde tenkt seg rett til Oslo. Sjåførene av de norske bilene ble anholdt og siktet for menneskesmugling, og de syriske statsborgere ble registrert før de ble fraktet videre til Politiets utledningsenhet. Det skjedde 10. september i i år. Siden har grensekontrollen blitt skjerpet av regjeringen, men det er ikke kontroll på Svinesund 24 timer i døgnet.Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.
KONTROLL; Politi og tollere stopper to biler med fire passasjerer fra Syria, som hadde tenkt seg rett til Oslo. Sjåførene av de norske bilene ble anholdt og siktet for menneskesmugling, og de syriske statsborgere ble registrert før de ble fraktet videre til Politiets utledningsenhet. Det skjedde 10. september i i år. Siden har grensekontrollen blitt skjerpet av regjeringen, men det er ikke kontroll på Svinesund 24 timer i døgnet.Foto: Heiko Junge, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv etter innføringen av skjerpet grensekontroll er det tider på døgnet hvor grenseovergangen på Svinesund ikke er bemannet av tollere.

Det samme gjelder politiet, og regjeringspartiet Frp reagerer.

Til NRK opplyser tollvesenet at det i gjennomsnitt er én time hvert døgn hvor betjenter ikke er til stede ved grensekontrollen.

- Vi har fortsatt noen mangler når det gjelder å ha en helkontinuerlig døgnvakttjeneste i kontrollen. Men vi dekker jo i snitt i hvert fall 95 prosent av tiden, sier avdelingssjef Asle Farberg i grensekontrollavdelingen til Tollregion Øst-Norge.

Politiet: - Bare stikkprøver
Politiet foretar kun stikkprøver, bekrefter Merete Beck, som er leder av Utlendingsseksjonen i Østfold politidistrikt.

- Det er vanskelig å gå inn på operative prioriteringer og våre ressursdisponeringer, men vi vil ikke være til stede på Svinesund døgnet rundt, sier hun.

Ulf Leirstein (Frp) i justiskomiteen på Stortinget er ikke fornøyd med hvordan den skjerpede grensekontrollen utføres.

- Regjeringen har gitt klar beskjed om at nå skal de vokte og passe på våre grenser og ha langt flere kontroller enn vi innførte for en måned siden, sier han til NRK.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram