FEIL MOTTAGER: Passasjerer på Gardermoen ble bedt om å ringe Erna Solberg da de ville ha nødpass fredag. FOTO: Albin Lohr-Jones
FEIL MOTTAGER: Passasjerer på Gardermoen ble bedt om å ringe Erna Solberg da de ville ha nødpass fredag. FOTO: Albin Lohr-JonesVis mer

Politisjef beklager at passasjerer i passkø ble bedt om å ringe Erna Solberg

Politistasjonssjefen på Gardermoen beklager at fortvilte passasjerer som måtte se langt etter nødpass fredag ettermiddag og kveld, isteden ble bedt om å ringe Erna Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nødpasskontoret ble stengt ved 15-tiden fredag ettermiddag og var ubemannet hele kvelden.

Et titalls passasjerer sto i kø da kontoret ble stengt. De fikk ingen informasjon, forteller en av dem til NTB.

– Vi ble bare bedt om å vente, sier passasjeren, som ikke ønsker å bli navngitt.

– Da vi spurte politiet om hva vi skulle gjøre, fikk vi beskjed om å ringe Erna (Solberg), sier passasjeren.

Beklager uttalelsen

At passasjerene ble bedt om å ringe statsministeren, faller ikke i god jord hos politistasjonssjefen ved Gardermoen politistasjon, Paal Sørhagen:

– Som politistasjonssjef ved Gardermoen, beklager jeg både uttalelsen i oppslaget, og at vi dessverre måtte stenge politiposten i ettermiddag/kveld på grunn av sykdom blant våre ansatte, sier Sørhagen fredag kveld.

Han håpet da at det ville bli mulig å skaffe seg nødpass senere på kvelden.

– Vi åpner så raskt vi kan, for blant annet å igjen utstede nødpass til reisende som trenger det, anslagsvis klokken 22 i kveld, sier Sørhagen.

Men da var allerede skaden skjedd for mange reisende som av ulike grunner hadde ankommet landets hovedflyplass uten pass. Flere timers venting på pass var forgjeves, og flere av passasjerene mistet flyene sine.

Sykdom

Ifølge vaktleder Kjetil Folkvord ved Gardermoen politistasjon skyldes stengingen av nødpasskontoret sykdom, og at politiet derfor ble nødt til å sette all bemanning inn i passkontrollen.

– Det har ikke vært mulig å få inn ekstramannskaper. Men vi håper å få åpnet nødpasskontoret så fort som mulig, sa han tidligere fredag kveld.

– Passasjerer i passkøen forteller at de er blitt bedt om å ringe statsministeren?

– Det vil jeg ikke kommentere, sa Folkvord.

Nødpass blir utstedt dersom man av en eller annen grunn ikke har passet i orden før man skal ut og reise.

(NTB)