Politisjef dømt for sex-forbrytelser

Den tidligere politisjefen Göran Lindberg (64) er dømt til fengsel i seks og et halvt år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den tidligere høyt respekterte politisjefen er dømt for misbruk, voldtekt, grov voldtekt, kjøp av seksuelle tjenester, forsøk på kjøp av seksuelle tjenester og medvirkning til kjøp av seksuelle tjenester.

Den 64 år gamle tidligere politisjefen blir sittende i varetektsfengsel inntil dommen blir rettskraftig, skriver Expressen.

Nettverk Saken startet sommeren 2009 da en mann i 60 årsalderen falt ut fra en balkong i en leilighet i en bydel i Stockholm. Hendelsen førte politiet til et nettverk av seksuelle forbindelser. I mannens telefon fant politiet også et nummer til Göran Lindberg. Han ble pågrepet i januar i år.

Etikk og moral Göran Lindberg har tidligere hatt flere leder jobber i den svenske politietaten, og har vært kjent for å holde mange foredrag om etikk og moral, både i Sverige og i andre land. Før han ble politisjef i Uppsala, var han rektor for den svenske politihøyskolen.

Lindberg  må også betale 300 000 kroner til tre av kvinnene som er blitt utsatt for seksuelle overgrep. Han var tiltalt for i alt 23 forhold, men ble frifunnet for tre tilfeller av hallikvirksomhet og en påstått voldtekt. Han har bare erkjent kjøp av seksuelle tjenester.