Politisjef etterforskes for dødelig utpressing

En video av en politisjef under et angivelig utpressingsforsøk mot en narko-mistenkt, har fått Thailands statsminister til å beordre full etterforskning.

STERKE BILDER: Dettte angivelige utpressingsforsøket av thailandsk politi går fryktelig galt. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En rekke medier skriver onsdag om en video som angivelig viser et utpressingsforsøk med dødelig utgang, begått av en politisjef på en politistasjon i Nakhon Sawan-provinsen i Thailand.

Ifølge Bangkok Post har videoen fått statsminister Prayut Chan-o-cha til å beordre full etterforskning av det som skal være kvelningen av en narko-arrestert med en plastpose over hodet.

Hensikten skal ha vært å presse han og kona for to millioner baht - omkring en halv million kroner.

Gjenopplivingsforsøk

Videoen har fått enorm offentlig oppmerksomhet etter å ha blitt publisert på Facebook. Den viser en mann i håndjern som får en plastpose tredd ned over hodet og slås og legges i bakken av en mann i uniform.

FULL ETTERFORSKNING: Thailands statsminister Prayut Chan-O-Cha har ifølge flere medier beordret full etterforskning av angivelig tortur og utpressing av en narkomistenkt på en politistasjon i landet. Foto: Thailands regjering/AFP/NTB Scanpix
FULL ETTERFORSKNING: Thailands statsminister Prayut Chan-O-Cha har ifølge flere medier beordret full etterforskning av angivelig tortur og utpressing av en narkomistenkt på en politistasjon i landet. Foto: Thailands regjering/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Videoen finnes i minst to versjoner med ulike lengde, tatt fra to forskjellige kameravinkler.

Mens mannen ynker seg og etter hvert blir helt stille, går menn i sivil og uniform inn og ut av rommet. Noen av dem iverksetter etter hvert et kortvarig opplivingsforsøk - åpenbart uten å lykkes.

- Klippet er ekte

Ifølge Thailands nasjonale politisjef Suwat Jangyodsuk er det gode grunner til å tro på medieoppslagene om et utpressingsforsøk med døden til følge.

- Etter å ha sett klippet, tror vi at de [involverte politifolkene] begikk en forbrytelse. Klippet er ekte. En ordre vil bli utstedt for å avskjedige dem fra politistyrken og en alvorlig disiplinæretterforskning vil bli iverksatt, sier politisjefen ifølge Bangkok Post.

Nettstedet opplyser at det ifølge en innledende etterforskning var 13 politifolk involvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer