Politisjef etterforskes

I løpet av tre måneder skal politisjefen ha ført falsk overtid for 100 000 kroner. Samtidig skal den høyt betrodde mannen ha leaset en luksusbil på politiets regning og brukt den til privat kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Påstander:

 • Førte falsk overtid
 • Leide luksusbil på politiets regning

  Politimester Anstein Gjengedal bekreftet i går kveld overfor Dagbladet at det er iverksatt full etterforskning, etter at flere polititjenestemenn ved Oslo politidistrikt har laget en hemmelig rapport om politisjefen.

  - Jeg kan bekrefte at Oslo-politiet har oversendt et notat til SEFO og bedt dem iverksette etterforskning, sier Anstein Gjengedal.

  Hemmelig rapport


  I flere måneder har det versert rykter om grove økonomiske misligheter blant ledere ved en avdeling ved Oslo politikammer.

  Ansatte ved avdelingen har reagert på flere politisjefer og deres økonomiske forhold.

  Dagbladet er kjent med at flere politiførstebetjenter og politibetjenter har tatt opp forholdene med ledelsen ved Oslo politikammer.

  Førstebetjentene har valgt å ta direkte kontakt med politimesteren.

  I begynnelsen av desember ble det laget en strengt hemmelig rapport. Denne ble for et par uker siden overlevert til politimester Anstein Gjengedal.

  Tjenestemennene som har skrevet rapporten, hevder at politisjefen - deres overordnede - systematisk har bedratt arbeidsgiveren - Oslo-politiet - for et større beløp.

  I rapporten beskyldes den utpekte politisjefen for flere kriminelle forhold.

  Bare de siste tre månedene skal politisjefen ha skrevet og tatt ut overtid for over 100000 kroner.

  Overtida skal også ha blitt ført mens politisjefen beviselig har vært sykmeldt. Det blir også fremmet påstander om at politisjefen skrev overtid mens han var på ferie med sin egen familie på hytta.

  Leide luksusbiler


  Ved siden av å levere overtidsregninger for ikke utført arbeid har politimester Anstein Gjengedal også mottatt påstander om systematisk juks med leasingbiler.

  I den hemmelige politirapporten, som Dagbladet kjenner innholdet av, blir den samme politisjefen anklaget for å ha leaset luksusbile r på politiets regning. Bilene skal ikke ha blitt brukt i forbindelse med tjeneste.

  Politiførstebetjentene og politibetjentene som står bak den hemmelige rapporten, mener at de kan bevise at politisjefen har benyttet de leasede luksusbilene til privat bruk.

  Ikke suspendert


  Politisjefen som er anklaget av sine egne kollegaer i Oslo-politiet for systematisk å ha bedratt politiet, er foreløpig ikke suspendert fra stillingen sin. Han er for tida sykmeldt.

  - Jeg ser meget alvorlig på denne saken, sier politimester Anstein Gjengedal.

  Etter at Gjengedal ble kjent med påstandene om systematisk økonomisk utroskap, iverksatte han full etterforskning.

  - Vi har etterforsket saken internt. Like før jul oversendte jeg saken til SEFO. Ut over det faktum at dette dreier seg om påstander om betaling av ikke utført overtid og bruk av tjenestebil i privat sammenheng, ønsker jeg ikke å gå i detalj om saken, sier Gjengedal.

  Skjerpede rutiner


  Etter at polititjenestemennene slo alarm og skrev den hemmelige rapporten om - det de hevder er svært alvorlige og kriminelle handlinger ved politiavdelingen, har ledelsen ved Oslo politidistrikt innskjerpet rutinene.

  - Visepolitimester Sveinung Sponheim har innskjerpet reglene for all bruk av tjenestebil, sier Anstein Gjengedal.

  Dagbladet er også kjent med en rekke andre påstander om sterkt kritikkverdige forhold ved avdelingen som den anklagede politisjefen tjenestegjør ved.

  Disse forholdene er foreløpig ikke under SEFO-etterforskning.

POLITISJEF ETTERFORSKES: En høyt betrodd politisjef ved Oslo politidistrikt etterforskes nå av SEFO. Politisjefens underordnede anklager ham i en hemmelig rapport, for å ha tatt ut over 100 000 kroner i falsk overtid og leaset en luksusbil til privat bruk på politiets regning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer