Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politisjef løy i retten

Politiets hovedetterforsker i Rasool-saken er anmeldt til Det særskilte etterforskningsorganet (SEFO) for å ha avgitt falsk forklaring da han vitnet i Oslo byrett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Advokat Vidar Helgheim, forsvarer for den medtiltalte Mudsir Ali, leverte inn anmeldelsen etter at politioverkonstabelen nektet for å ha gitt Ali et tilbud om løslatelse mot at han forklarte seg om Rasool.

Ali forklarte seg allerede i januar, få dager etter at hovedforhandlingene startet, om en episode som skal ha funnet sted etter et fengslingsmøte i Oslo tinghus i fjor sommer.

«Kan bli løslatt»

Ifølge Ali skal hovedetterforskeren ha sagt at «det er ikke deg vi er ute etter, det er Rasool. Du kan bli løslatt når du vil, hvis du forteller om ham. Det er mange som er ute etter deg, og du kan ikke gå trygt noe sted når du blir løslatt. Vi kan gi deg dekkleilighet og ny jobb. Når du har folk etter deg, må det være fint å ha politiet i ryggen.»

Ikke medhold


Hovedetterforskeren vitnet i Oslo byrett for fem uker siden, men benektet da så vel den konkrete episoden som at han skal ha kommet med tilbud til Ali.

Nå mener Alis forsvarer at politioverkonstabelen skal ha gitt uriktig forklaring, og tilbakeholdt opplysninger som var av betydning for bevisførselen i saken.