STØRRE PLANER: Ifølge politiet hadde Micah Xavier Johnson planer om et større angrep. Foto: Micah X. Johnson via Facebook/via REUTERS
STØRRE PLANER: Ifølge politiet hadde Micah Xavier Johnson planer om et større angrep. Foto: Micah X. Johnson via Facebook/via REUTERSVis mer

Politisjef om Dallas-skytteren: - Han lo av oss, sang og spurte hvor mange politibetjenter han hadde drept

Politiet forhandlet i to timer før de drepte Micah Xavier Johson.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 25 år gamle Micah Xavier Johnson skjøt og drepte fem politimenn i Dallas i Texas natt til fredag norsk tid.

Han ble drept av ei bombe som ble båret fram av en robot som tilhørte politiet. Politiet var i dialog med drapsmannen i to timer før de bestemte seg for å drepe ham med bomben.

LYDOPPTAK: I lydopptaket kan man høre politibetjentene sin samtale med hverandre under politimassakren i Dallas. Video: CNN Vis mer

Lo av politiet

Ifølge politisjef Davis Brown skal Johnson i løpet av dialogen ha hånet dem, skriver CNN.

- Vi hadde forhandlet med ham i to timer og i bunn og grunn så løy han bare til oss. Han spilte et spill, lo av oss, sang, spurte hvor mange politibetjenter han hadde drept og at han ønsket å drepe flere og at det var flere bomber der. Det var ingen framgang i forhandlingene, sier Brown.

- Jeg fikk følelsen av at han når som helst kunne angripe oss og ta ut flere før vi rakk å drepe ham.

Det var på dette tidspunktet politiet bestemte seg for å bruke en bombe mot Johnson.

- Ville gjort det igjen

Politisjefen sier at han godkjente bombeplanen, og at han ville gjort det samme igjen.

- Du må stole på de personene hvis liv er i fare. Jeg setter pris på kritikk, men det er ikke kritikernes liv som står på spill, sier Brown.

Politiet er også overbevist om at Johnson hadde planer om et større angrep og at han var i besittelse av nok sprengstoff til å påføre mye større skade.

- Vi er overbevist om at den mistenkte hadde andre planer og tenkte at det han gjorde var rett. Han ville gå etter politiet for å stille oss til ansvar for det han ser på som politiets innsats for å straffe fargede personer, sier Brown til CNN.

Hadde Johnson satt planene sine ut i livet ville de ført til «katastrofale følger for byen vår», ifølge Brown.

Politisjefen la til at Johnson gikk til aksjon raskere enn planlagt som følge av politiet drepte to svarte menn i Minnesota og Louisiana i forrige uke.

ØYENVITNE: Michael Kevin havnet midt i politiskytingen i Dallas i USA. Se den dramatiske øyenvitnevideoen. Video: CNN Vis mer

- Hadde vrangforestillinger

Hjemme hos Johnson fant politiet materiale til å lage bomber og en dagbok som antydet at han hadde øvd seg på detonasjoner.

- Han hadde åpenbart noen vrangforestillinger. Det var en god del skribling i dagboka som er vanskelig å tolke, sier Brown.

Det som står øverst på Dallas-politiets prioriteringsliste nå er å finne ut hva Johnson mente med bokstavene «RB», som han hadde skrevet på veggen med sitt eget blod før han ble drept.

- Vi prøver å finne ut hva de initialene betyr, men vi har ikke kunnet fastslå det ennå, sier Brown.

Tjenestegjorde i Afghanistan

Johnson var medlem av hærens reservestyrke, ifølge CNN.

Han var spesialisert innen snekring og muring, men fikk som andre soldater grunnleggende våpentrening.

Ifølge ABC News tjenestegjorde Johnson i Afghanistan i 2013/14.