– Politisjef presset ut

- Terje Kristiansen (59) presset ut av sine ansatte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansen har vært sjef for den tyngste seksjonen hos oslopolitiet – seksjon for vold ran og sedelighet – i fem og et halvt år. Han har vært profilert i mediene ved mange av de store kriminalsakene som har preget hovedstaden i løpet av disse åra. Ved nyttår går han over i en ny stilling i Justisdepartementets politiavdeling. Etter det Dagbladet erfarer, er avgangen alt annet enn frivillig.

Leder for Oslo Politiforening, Sigve Bolstad, bekrefter at det lenge har vært stor misnøye med Kristiansen blant de ansatte i Oslo politidistrikt.

– Det har kommet noen reaksjoner på Terje som vi har spilt videre. Nå har han fått jobb utenfor politidistriktet, sier Bolstad til Dagbladet.

Han forteller at misnøyen med Kristiansen har vart over lang tid.

– Går misnøyen på det politifaglige eller personalmessige?

– Det er en helhet, sier Bolstad.

– Faglig misnøye

En annen sentralt plassert kilde sier at misnøyen med Kristiansen også har vært faglig.

NY JOBB: Politiinspektør Terje Kristiansen slutter etter fem og et halvt år som leder for Oslopolitiets seksjon for vold, ran og sedelighet. Foto: Tor Arne Dalsnes
NY JOBB: Politiinspektør Terje Kristiansen slutter etter fem og et halvt år som leder for Oslopolitiets seksjon for vold, ran og sedelighet. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer

– Det har vært misnøye blant en del av personalet. Politiforeningen har ønsket at han skal finne en annen plass å være. Han er ingen utpreget etterforskningskandidat, og da er det merkelig å ha ham sittende som leder av den tyngste seksjonen, sier kilden.

Både Terje Kristiansen selv og politimester Anstein Gjengedal benekter at press er årsak til avgangen.

– Det er ingen tvang i dette. Jeg fikk et tilbud, og har takket ja. Jeg har hatt en fin tid her, det har vært spennende og interessant. Men vi prøver å få litt rotasjon i lederposisjonene, og nå får jeg prøve et annet felt, sier Kristiansen.

– Er du kjent med kritikken fra Oslo Politiforening?

– I en sånn jobb som dette har vi noen utfordringer på veien, og jeg har ikke noe ønske om at det skal være fokus nå, sier Kristiansen, og påpeker at han fortsatt er ansatt i politiet. Jobbskiftet dreier seg om en såkalt innbeordring, som varer i to år. Etter det åpner Kristiansen for å komme tilbake til Oslo politidistrikt.

– Han var ønsket

– Terje Kristiansen gikk frivillig. Han har vært seksjonssjef i 14 år, fem og et halvt av disse på Vold- og sedelighetsavsnittet. Han var ønsket, men vi vil ha rotasjon. Når vi nå flytter på Terje, flytter vi også på andre sjefer, sier politimester Anstein Gjengedal til Dagbladet.

Kritikken mot kollegaen fra Oslo Politiforening, tar han ikke så tungt.

– I en så stor organisasjon som vår, er det ikke uvanlig at folk er uenige med ledelsen. Det opplever også jeg, sier Gjengedal.

Nåværende sjef for arrest- og påtaleseksjonen ved Oslo politidistrikt, Hanne Kristin Rohde, skal fylle Kristiansens stol og stilling. Også jobben til den profilerte lederen for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, Finn Abrahamsen, som gikk av tidligere i høst, skal fylles av en kvinne. Politioverbetjent Bente Metlid har tatt over i hans stilling.