Politisjef tiltalt for sex-overgrep mot barn

I flere år ledet han politiets etterforskning av seksuelle overgrep mot mindreårige. Tirsdag sitter politiførstebetjenten på tiltalebenken i Eidsvoll herredsrett, tiltalt for selv å ha begått sex-overgrep mot flere jenter under 16 år. Den ene jenta var bare sju år første gang hun skal ha blitt utsatt for politisjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiførstebetjenten var en de mest betrodde tjenestemenn i Oslo. Han var kjent som en av de mest utadvendte og populære politisjefene. Ved siden av lederjobben i politiet engasjerte han seg i arbeidet mot seksuelle overgrep på fritida. Han ble benyttet som foredragsholder om temaet både i Norge og i utlandet. De siste åra, før han ble suspendert, jobbet han som vaktleder ved kriminalvakta i Oslo.

I fjor vinter ble han med umiddelbar virkning suspendert fra stillingen..

Årsaken var en anmeldelse, der den 53 år gamle politiførstebetjenten ble anklaget for seksuelle overgrep mot en 16 år gammel jente. Foreldrene til den fornærmede jenta hadde videofilmet et av overgrepene, som ble overlevert til politiet som bevis. Politiet har sikret seg egne videoopptak, som skal legges fram, som bevis i retten.

Flere saker

53-åringen var først siktet for et sædelighetsforhold, som skal ha skjedd i hjemkommunen noen mil utenfor Oslo sentrum. Etter at saken mot ham ble kjent, kom etterforskerne på sporet av flere saker.

I tiltalen, som statsadvokat Siri Frigaard har tatt ut, hevder påtalemyndigheten at politisjefen, så langt tilbake som i 1968, skal ha forgrepet seg på en sju år gammel jente i Trøndelag. Overgrepene skal ha skjedd over en femårsperiode. Overgrepene omtales som utuktig handlinger og utuktig adferd. De første overgrepene skal ha skjedd i Trøndelag i perioden fra 1968 og fram til 1973. De siste utuktssakene skal ha skjedd fra 1995 og fram til i fjor høst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer