Politisjef vil ha 16-årsgrense

Politiet står maktesløse overfor barnas kriminelle mobilbruk. Nå vil Håvard Johnsen, som jobber med unge ved Majorstua politistasjon i Oslo, forby barn under 16 år å ha egen mobiltelefon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Møt Håvard Johnsen til nettmøte i dag klokka 15!

Maktesløse mot mobilmobbing

SMS-mobbere kan spores og straffes

- Foreldre må tenke seg grundig om før de gir barna mobiltelefon, sier Håvard Johnsen som er nestkommanderende ved forebyggende avsnitt på Majorstua politistasjon.

- Påtalemyndighetens problem i slike saker er at lovbryterne ofte er under den kriminelle lavalder. Da er det lite vi kan gjøre, forteller påtaleleder Rasmus Woxholt ved Majorstua politistasjon til Dagblade t.

Mister oversikten

Et av politiets største problem i deres forebyggende arbeid er at de ikke lenger har like god oversikt over ungdommens atferd. Dette skyldes i stor grad den økende mobilbruken.

- Tidligere kunne vi se om noe var på ferde. Da sto ungdommene og hang rundt faste samlingspunkter. Nå er denne møteplassen flyttet over på mobilnettet, noe som reduserer vår mulighet til å se ungdom ute, forteller Håvard Johnsen.

Han kan fortelle flere historier om gjenger som bare er ute etter å lage kvalm. Det nye ved dette er at gjengene kan samles på rekordtid, via mobiltelefonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer