Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisjef vil ha erstatning av foreldrene til forsvunne Madeleine McCann (3)

Først ble han dømt til å betale foreldrene millioner. Nå har han vunnet og vil slå grusomt tilbake.

SLÅSS VIDERE OM MADDIE: Tirsdag denne uka vant tidligere politisjef Gonçalo Amaral en ankesak i Lisboa hvor foreldrene til Madeleine McCann i første rettsinstans hadde fått tilkjent 500.000 euro i erstatning for hans bok «Maddie: Sannheten om løgnen».Her er han ved publiseringen av boka i 2008. Foto: AFP/Joao Cortesao
SLÅSS VIDERE OM MADDIE: Tirsdag denne uka vant tidligere politisjef Gonçalo Amaral en ankesak i Lisboa hvor foreldrene til Madeleine McCann i første rettsinstans hadde fått tilkjent 500.000 euro i erstatning for hans bok «Maddie: Sannheten om løgnen».Her er han ved publiseringen av boka i 2008. Foto: AFP/Joao Cortesao Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sagaen om den forsvunne treåringen Madeleine McCann ser ikke ut til å få noen slutt - langt mindre noen lykkelig slutt.

Datteren til Kate og Gerry McCann manglet bare noen dager på å fylle fire, da hun i mai 2007 forsvant fra leiligheten hvor familien ferierte i Praia da Luz i Portugal.

Ni år senere er hun fortsatt borte, mens foreldrene og politisjefen som koordinerte etterforskningen etter tur fornærmer og saksøker hverandre.

Nådeløst Tirsdag denne uka vant den tidligere politisjefen, Gonçalo Amaral, en ankesak i Lisboa hvor foreldrene i første rettsinstans hadde fått tilkjent 500.000 euro i erstatning for hans bok «Maddie: Sannheten om løgnen». I øyeblikket ligger han derfor godt an til å slippe å betale noen erstatning.

Boka inneholdt påstander om at foreldrene skjulte hennes død ved hjelp av en falsk forsvinning, noe som naturlig nok fikk dem til å se rødt.

HØYESTERETT: Ifølge britiske Independent vil ekteparet Kate og Gerry McCann nå ta saken til portugisisk høyesterett i et siste forsøk på å få satt en stopper for mannen som i sin tid koordinerte etterforskningen av deres datters forsvinning. Bildet er fra 2014. Foto: AFP/Patricia de Melo Moreira
HØYESTERETT: Ifølge britiske Independent vil ekteparet Kate og Gerry McCann nå ta saken til portugisisk høyesterett i et siste forsøk på å få satt en stopper for mannen som i sin tid koordinerte etterforskningen av deres datters forsvinning. Bildet er fra 2014. Foto: AFP/Patricia de Melo Moreira Vis mer

Men Gonçalo Amaral er ikke fornøyd med å slippe å betale erstatning. Nå er det hans tur til å slå nådeløst tilbake.

«Hans gode navn» - Vi kommer til å reise et erstatningskrav mot McCanns, sa hans advokat Miguel Cruz Rodrigues til portugisiske Expresso, ifølge en oversettelse gjort av britiske The Sun.

Advokaten begrunnet planene om et erstatningssøksmål med klientens økonomiske tap, og med at det hadde blitt reist tvil ved Amarals gode navn.

Tidligere politisjef Gonçalo Amaral koordinerte etterforskningen i et halvt år i 2007, men trakk seg fra stillingen året etter. Samme år ga han ut ei bok med sterke beskyldninger mot ekteparet McCann.

Hasteopptrykk Boka solgte i høye opplagstall, men Kate og Gerry McCann unte overhodet ikke Amaral populariteten og den økonomiske suksessen.

De vant i første rettsrunde, og videre salg av boka ble stoppet, men nå har de fått et alvorlig tilbakeslag.

Etter at Amarals forlag Guerra e Paz ifølge blant annet Daily Mail nå har annonsert hasteopptrykk av nye bøker, frykter ekteparet at boka skal spre seg og bli en salgssuksess over hele Europa.

Ifølge Independent vil ekteparet nå ta saken til portugisisk høyesterett i et siste forsøk på å få satt en stopper for mannen som i sin tid koordinerte etterforskningen av deres datters forsvinning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!