REAGERER: Politistasjonssjef Hans Møllebakken i Kirkenes, her sammen med Øst-Finnmark-politimester Ellen Katrine Hætta. Foto: Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
REAGERER: Politistasjonssjef Hans Møllebakken i Kirkenes, her sammen med Øst-Finnmark-politimester Ellen Katrine Hætta. Foto: Foto: Sveinung U. Ystad, DagbladetVis mer

Politisjef vil ha slettet aviskommentar etter at Sigrid Bonde Tusvik kalte ham «møkkamann»

- Så flott at han setter denne saken i et riktig perspektiv, svarer Tusvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sigrid Bonde Tusvik ble nylig kåret til årets morsomste på Komiprisen 2015, og har den siste tiden også markert seg som en engasjert deltaker i samfunnsdebatten. Lørdag var hun konferansier foran Stortinget i anledning den europeiske aksjonsdagen for flyktninger, og sa etterpå til Dagbladet at det er flaut og tåpelig at Norge ikke tar imot flere flyktninger.

Fredag skrev hun også om det samme emnet i Dagsavisen under overskriften «En drittsekk krysser sitt spor». I teksten omtalte hun «politikerne» som «erkedrittsekkene», og hun beskriver ulike måter flyktningene som nå kommer til Norge blir behandlet og tatt i mot:

VIL HJELPE FLERE-SELFIE: Sigrid Bonde Tusvik og et hundretalls mennesker møtte lørdag opp foran Stortinget for å vise solidaritet med de mange millionene mennesker som nå er på flukt. Selfie-foto: Sigrid Bonde Tusvik
VIL HJELPE FLERE-SELFIE: Sigrid Bonde Tusvik og et hundretalls mennesker møtte lørdag opp foran Stortinget for å vise solidaritet med de mange millionene mennesker som nå er på flukt. Selfie-foto: Sigrid Bonde Tusvik Vis mer

«Folk er desperate på vegne av flyktninger som GÅR gjennom Europa og Russland, og til slutt må SYKLE over grensa til Norge for å søke asyl. Kirkenes politistasjon, ved stasjonssjef Hans Møllebakken, har svart med følgende beskjed: «Vi har gått en runde med oss selv og regelverket, og vi kommer fra nå av til å opprette straffesak overfor sjåførene som bringer dem over grensa». Gratulerer, møkkamann!», skriver hun.

Ber om sletting Det har falt nevnte politistasjonssjef Møllebakken tungt for brystet, skriver Sør-Varanger avis. Tusviks tekst er lagt ut på Dagsavisens debattnettsted nyemeninger, og Møllebakken vil ha den slettet derfra.

- Jeg har bedt nettsidene om å slette innlegget. Jeg er blitt tatt i forsvar av folk på Facebook. Jeg kommer nå til å ta en vurdering om dette ligger innenfor sjikane innen nettmobbing og brudd på Værvarsom-plakaten. Jeg oppfatter dette som svært krenkende, sier Møllebakken til avisa.

Sigrid Bonde Tusvik svarer slik i en tekstmelding til Dagbladet:

- Så flott at han setter denne saken, som faktisk handler om flyktningene, i et riktig perspektiv. Det er tross alt ganske forjævlig å bli kalt noe slikt, det må føles som en dypt desperat situasjon for Møllebakken! Forøvrig håper jeg utspillet hans en gang for alle setter punktum for debatten om hvorvidt det er for lett å føle seg krenka i Norge i 2015! God søndag!

- Sarkasme og humor Det er uaktuelt for Dagsavisen å slette kommentaren.

- Jeg mener det må være rom for engasjerte spaltister med fri penn innenfor ytringsfrihetens rammer. Som komiker og samfunnsdebattant går Sigrid Bonde Tusvik inn i en tradisjon som vi kjenner godt fra radio og Tv når hun som avisspaltist bruker sarkasme og humor mens hun står opp for humanistiske verdier. Hun mener det må være lov å hjelpe folk i nød på flukt, og kommentaren retter kritikken mot systemet og våre politikere og offentlige tjenestemenn generelt, skriver Dagsavisen-redaktør Eirik Hoff Lysholm i en tekstmelding til Dagbladet.

Hun skriver fast i Dagsavisen hver fjerde uke. Det har ikke lyktes Dagbladet å komme i kontakt med Møllestad.

Advarte De siste dagene har det daglig kommet asylsøkere over grensestasjonen Storskog Boris-Gleb på grensen mellom Norge og Russland, og hittil i år er det snakk om omtrent 200 personer. Som Dagbladet omtalte nylig har politistasjonssjef Møllebakken advart mot å gi personer uten gyldige reisedokumenter skyss til grensa, og sier at dette kan føre til fengselsstraff.

Natt til torsdag denne uka ble fire norske statsborgere pågrepet på Svinesundbrua og anmeldt for menneskesmugling, etter at de kjørte over brua og over til Norge med fire syriske flyktninger som de hadde plukket opp i Svinesund.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram