DØMT: Raimundo Atesiano ble tirsdag dømt til tre år i fengsel. Foto: Biscayne Park Police Department
DØMT: Raimundo Atesiano ble tirsdag dømt til tre år i fengsel. Foto: Biscayne Park Police DepartmentVis mer

Politisjefen ble hyllet. Så oppdaget de at noe ikke stemte

Nå er Raimundo Atesiano dømt til fengsel i tre år.

Politisjef Raimundo Atesiano visste nøyaktig hva politikerne ville høre. De ville ha lavere kriminalitet, og han ga dem nettopp det.

Problemet var bare at han selv måtte bryte loven for å kunne servere byrådet i Biscayne i delstaten Florida de tallene de ønsket seg.

Han skrøyt av at avdelinga hans hadde en oppklaringsrate på 100 prosent når det kom til innbrudd, men det har nå kommet for en dag at han la skylda for disse innbruddene på uskyldige mennesker.

Tirsdag ble han ifølge CNN idømt en fengselsstraff på tre år.

Pågrep tre personer

Atesiano var ikke politisjef i mer enn et drøyt år, men i løpet av den korte tiden ble flere uskyldige personer arrestert for innbrudd de ikke hadde begått.

Den nå 52 år gamle politimannen instruerte tre av sine betjenter, Guillermo Ravelo, Charlie Dayoub og Raul Fernandez, til å pågripe tre personer for en rekke innbrudd i området.

Tiltalene mot de tre personene er i ettertid frafalt, men Atesiano må likevel sone sin straff etter å ha blitt dømt for å frarøve disse sin borgerrett. Det heter det i en pressemelding fra statsadvokaten.

- Fabrikkerte bevis og skadet liv

Atesiano skal også tidligere ha tatt loven i egne hender for å vise fram en flatterende statistikk.

I løpet av året før han ble sjef i Biscayne, skrev han ut 2200 parkeringsbøter. En stor andel av disse var basert på falsk informasjon.

- Han fabrikkerte bevis og skadet liv. Han skapte en kultur basert på korrupsjon som har skadet folks tiltro til rettssystemet. Vel så rystende er skaden han har gjort mot hardtarbeidende polititjenestemenn, sier Carlos Martinez, som er offentlig forsvarer i Miami-Dade.

Atesianos forsvarer påpekte at de tre mennene som ble urettmessig siktet for innbrudd selv hadde lange rulleblad, var han selv klar på at det han gjorde var galt.

- Jeg var ikke forberedt da jeg tok jobben. Jeg gjorde noen veldig, veldig dårlige beslutninger, sa han ifølge Miami Herald.

To av de tre politimennene som gjennomførte arrestasjonene og de falske forklaringene ble dømt til ett år i fengsel etter å ha samarbeidet med politiet. Den siste ble dømt til å sone i 27 måneder.