Politisjefen fikk sparken

Politisjefen som holder Svein Erik Berger (49) og kjæresten (24) fanget, skal ha løyet om deres alibi.

FIKK SPARKEN: Politisjef Erson Digal,insisterer på å holde Svein Erik Berger og Karen Castro Esdrelon fengslet, siktet for drapet på Ellah Joy Pique. Nå har guvernøren kastet seg inn i saken, og etter et oppvaskmøte i dag, gikk Digal av. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
FIKK SPARKEN: Politisjef Erson Digal,insisterer på å holde Svein Erik Berger og Karen Castro Esdrelon fengslet, siktet for drapet på Ellah Joy Pique. Nå har guvernøren kastet seg inn i saken, og etter et oppvaskmøte i dag, gikk Digal av. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guvernøren i Cebu, Gwendolyn Garcia, ba tidligere i dag om at politisjef Erson Digal blir byttet ut, skriver Cebu Daily News.

Etter et møte mellom Guvernøren og politisjefen i kveld er det klart at Digal trekker seg, skriver Cebu Daily News.

- Hvis Guvernøren ikke har tillit til meg, er det ingenting jeg kan gjøre, sa Digal.

Digals avgang kommer etter at han, ifølge guvernør Garcia, løy til henne om nordmannen og kjærestens alibi:

Knusende kritikk Allerede søndag for en uke siden skal guvernøren ha bedt politisjefen om å sjekke nordmennenes alibi ved Waterfront Hotel.

Når hun senere spurte Digal om hva som hadde kommet ut av alibisjekken, skal Digal ha svart at de ikke fikk ut overvåkningsvideone på grunn av hotellets strenge sikkerhetsprosedyrer.

Men tirsdag fikk guvernøren vite fra Hotellet at de hadde samarbeidet med politiet, og levert ut overvåkingsbildene som gir Berger og kjæresten alibi allerede en uke tidligere.

- Uten å si noe om drapssaken, ønsker jeg å kunngjøre at jeg har mistet all tillit til Erson Digal. Han er ikke troverdig, sånn jeg ser det. Han har holdt informasjon tilbake fra meg. Cebu fortjener noen som er bedre, mer profesjonell, og mer ærlig, sa Garcia under en pressekonferanse.

Omrokkeringen i sjefskabalen i Cebu-politiet kommer midt under etterforskningen av drapet på seks år gamle Ellah Joy Pique.

Nordmannen Svein Erik Berger (49) og hans filippinske kjæreste Karen Castro Esdrelon (24) sitter fortsatt varetektsfengslet, siktet for drapet.

Dette til tross for at de tilsynelatende har grundig alibi for drapstidspunktet, at det føderale politiet tror på deres forklaring, og at Bergers utseende ikke stemmer med mannen som opprinnelig ble etterlyst etter drapet.

Tar ikke selvkritikk Mens andre sentrale politiledere har innrømmet overfor Dagbladet at en frifinning av paret bør være nært forestående, har Digal hele tiden nektet å ta selvkritikk for etterforskningen.

- Jeg håper saken vår kaster lys over hvordan politiet holder på her, sa Berger til Dagbladet tidligere i dag.

Han har de siste par dagene sluttet å hilse på Digal, fordi nordmannen anser politisjefen som stadig mer sentral i den tilsynelatende urettferdige prosessen.

Seks år gamle Ellah Juy Pique ble gravlagt i går. I dag fikk politiet i Cebu to dager på seg til å overlevere etterforskningmaterialet mot de to siktede til påtalemyndigheten.