Terrorangrepet i Berlin:

Politisjefen i Berlin: - Vi er usikre på om vi har riktig mann

Siterer anonyme politikilder.

ANTATT GJERNINGSMANN: Tyske politikilder sier 23 år gamle «Naved B» er mistenkt for lastebilangrepet i Berlin. Polititet har foreløpig ikke offisielt bekreftet disse opplysningene. Video: Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet skal ha pågrepet feil mann etter gårsdagens angrep mot julemarkedet Berlin.

Det skriver den tyske avisa Die Welt.

Det skal nemlig være usikkerhet i Berlin-politiet om den 23 år gamle asylsøkeren som i tyske medier har blitt utpekt som gjerningsmannen, var føreren av lastebilen som kjørte inn i folkemengden på Breitscheidplatz vest i Berlin i går kveld.

Det bekrefter også politisjefen i Berlin Klaus Kandt, ifølge BBC.

JULEMARKEDET: Reporter Ralf Lofstad rapporterer utenfor julemarkedet i Berlin der 12 personer døde etter at en lastebil kjørte gjennom folkemengden. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

- Jeg er ikke sikker på om vi har pågrepet rett mann, sier Kandt.

- Vi har feil mann

Den tyske avisa Die Welts kilder er imidlertid mer kategorisk enn politisjefen.

- Vi har feil mann. Og dermed en ny situasjon. For den egentlige gjerningsmannen er bevæpnet, fortsatt på frifot og kan gjøre ny skade, sier én av dem til avisa.

Tidligere i dag ble det kjent at den pågrepne mannen i avhør nektet for å ha noe med det dødelige angrepet å gjøre.

«Vær oppmerksomme»

At den pågrepne nekter for anklagene mot ham, gjentok også Berlin-politiet på Twitter 13.28.

NB, STERKE BILDER: Skadde personer ligger på bakken minutter etter at lastebilen kjørte inn i en folkemengde ved Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche på Breitscheidplatz vest i Berlin. Vis mer

Uten å bekrefte påstanden fra Die Welt, ba de også innbyggerne i Berlin om å «være oppmerksomme».

Klokka 14.30 skal det etter planen holdes en pressekonferanse med blant andre det føderale tyske politiet og Berlin-politiet som det nå knyttes stor spenning til.

Kjørte inn i folkemengde

Tolv personer ble drept og 48 ble skadet da en polskregistrert lastebil rundt klokka 20.00 i går kjørte inn i en folkemengde som besøkte et julemarked i Berlin sentrum.

I bilen fant politiet seinere én død person: en polsk statsborger som antas å være den egentlige sjåføren av lastebilen som på et seinere tidspunkt har havnet gjerningsmannen i hende.

Polakken har ifølge politiet ikke hatt noe med saken å gjøre, og var et uskyldig offer, ifølge Die Welt. Han ble skutt og drept, ifølge tyske myndigheter.

Mistet kontakten

Selskapet som eier lastebilen var i kontakt med den polske sjåføren mellom klokken 15 og 16 mandag, men etter det mistet de all kontakt, skriver AFP og NRK.

- Vi har ikke hørt fra ham siden i ettermiddag. Vi vet ikke hva som skjedde med ham, sa transportselskapets eier, Ariel Zurawski, til AFP mandag kveld.

Zurawski er også fetteren til den omkomne sjåføren, og han avviser at han kan ha hatt noe med den angivelige terroraksjonen å gjøre.

- Jeg har kjent ham siden jeg var en liten gutt. Jeg kan gå god for ham.

Ifølge Der Spiegel har Zurawski sett bilder av den omkomne og bekreftet at det er fetteren. Han etterlater seg en kone og en sønn på 17 år.

Dagbladet oppdaterer saken.