TOK ENGASJEMENT: Stasjonssjef i Larvik ,Tor Eriksen, opplyste faren om pågripelsen med en gang i går. Han tok også kontakt med faren da han ble ansatt for fire år siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
TOK ENGASJEMENT: Stasjonssjef i Larvik ,Tor Eriksen, opplyste faren om pågripelsen med en gang i går. Han tok også kontakt med faren da han ble ansatt for fire år siden. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

Politisjefen ringte Kristins far rett etter at han fikk jobben: - Det var ikke en vanskelig avgjørelse

Det uoppklarte drapet på Kristin Juel Johannessen har skapt stort engasjement lokalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK (Dagbladet): Politistasjonssjef Tor Eriksen ved Larvik politistasjon tok kort tid etter han ble ansatt som politistasjonssjef for fire år siden kontakt med Roar Juel Johannessen, faren til Kristin Juel Johannessen som ble drept utenfor Larvik i 1999.

Faren har brukt brukt utallige timer på sin egen etterforskning rundt det uoppklarte drapet, og har tidligere kritisert politiet i Larvik fordi han følte de hadde lagt vekk saken.

I går kveld ble en 38 år gammel mann som ble dømt for drapet i 2001, men seinere frikjent, pågrepet. Mannen stiller seg uforstående til siktelsen.

Politiet mener de kan få en domfellelse basert på nye analyser av DNA-bevis. Politiet sier de nå har en full DNA-profil, og at de derfor har tro på saken. Da mannen ble frikjent, var det nettopp DNA-analysen som var avgjørende.

Tok telefon til faren Initiativet til å ta opp igjen etterforskningen ble gjort lokalt av en psykologispesialist, og for stasjonssjefen i Larvik har det vært en svært viktig sak.

- Jeg ringte faren for fire år siden for å høre om saken. Dette er en svært viktig sak i lokalsamfunnet som skaper mye engasjement. Jeg følte det var viktig å opprette kontakt. Det var heller ikke et vanskelig valg å starte etterforskningen,  sier Eriksen til Dagbladet.

Eriksen sier at politiet har jobbet med saken i ett år, og at en etterforskningsgruppe bestående av tekniske tterforskere, taktiske etterforskere, påtale spesialister og jurister.

Disse har blitt holdt borte fra alle andre oppgaver i distriktet. Faren og familien har imidlertid ikke blitt opplyst om etterforskningen.

- Vi måtte få jobbe med denne saken i fred. Så dette har vært ukjent for ham, sier Eriksen.

Hadde et håp Noe av det første Eriksen gjorde i går kveld etter at mannen ble pågrepet, var imidlertid å ringe faren.

- Det var naturlig for meg å gjøre det. Reaksjonen hans var at han ikke hadde ventet dette. Han hadde hatt et håp, og jeg tror det var en stor lettelse da han hørte det, sier Eriksen til Dagbladet.

Det har vært et stort engasjement hos familien, og Eriksen forteller at de har tatt til seg alt familien har sagt.

- Det har vært et tung belastning for familien å vite at en drapsmann har vært fri. Verken de eller vi har lagt bort saken. En uoppklart drapssak er ikke noe vi kan slå oss til ro med. Familiens engasjement har vært viktig og naturlig. Vi håper dette vil gi oss det endelige svaret på hva som skjedde, sier Eriksen.

Han sier de ønsket å starte etterforskningen helt på nytt. Da han fikk høre om initiativet fra den lokale psykologispesialisten, sa han fra til politimesteren med en gang, som ga klarsignal til å etterforske for fullt.

- Det var ikke vanskelig å få med politimesteren, sier han.

Eriksen forteller at de satt ned en helt ny etterforskningsgruppe, og at ingen av disse har vært involvert i den tidligere etterforskningen, og at dette var et bevisst valg.

- Vi har folk igjen her som var her i 1999, men ingen av disse var tungt inne i etterforskningen. Nå ser det ut til at de er på rett spor, sier han.