FIKK BETALT: Oslo Tingrett legger til grunn at de to politiførstebetjentene har fått penger for å hente ut en dømt næringslivsleder fra Trøgstad fengsel, mens han sonet en dom for konemishandling. Foto: ARNLJOT BRINGEDAL
FIKK BETALT: Oslo Tingrett legger til grunn at de to politiførstebetjentene har fått penger for å hente ut en dømt næringslivsleder fra Trøgstad fengsel, mens han sonet en dom for konemishandling. Foto: ARNLJOT BRINGEDALVis mer

Politisjefer i Oslo dømt for korrupsjon

Fikk to år og 18 måneders fengsel for å ha hjulpet næringslivsleder ut av fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to høyt betrodde politisjefene fra Oslo politidistrikt er funnet skyldig i grov korrupsjon av Oslo tingrett. I politiet slo det ned som en «bombe» da det ble kjent at to betrodde og godt likte tjenestemenn var tiltalt for korrupsjon.

Oslo tingrett har fulgt påstanden til Spesialenheten for politisaker, og slår fast i dommen at politisjefene må i fengsel. Og at de er skyldig i korrupsjon.

Kronvitne
De to politiførstebetjentene skal ha fått 50 000 kroner for å hente ut en dømt næringslivsleder fra Trøgstad fengsel, mens fangen sonet en dom for konemishandling.

Politiets kronvitne var mannens tidligere kjæreste, som nå er gift med en av Norges mest kjente kriminelle. Oslo tingrett valgte å tro kronvitnet til Spesialenheten, og ikke de to politiførstebetjentene.

Den eldste av politiførstebetjentene (57) gikk av med pensjon i fjor høst. Han er nå dømt til fengsel i 2 år for. Hans kollega (52) ble dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

Han ble også fradømt stillingen i politiet.

Vil anke
Næringslivslederen som de er funnet skyldige i å ha hjulpet ut av fengselet, ble dømt til fengsel i ett år og tre måneder.

Kona (38) til den 57 år gamle politiførstebetjenten ble frifunnet for anklagene. De to politisjefene har nektet enhver form for straffskyld.

Dagbladet får bekreftet at politiførstebetjentene vil anke dommen inn for lagmannsretten.