Politisk barneselskap

Sentrumsregjeringen lever farlig i knallharde budsjettforhandlinger, har vært presset fra alle kanter i sitt første leveår, og på ettårsdagen i går fikk statsminister Kjell Magne Bondevik til og med en pistol rettet mot tinningen. Men det var bare Synnøve Svabøs lekepistol, og Bondevik tålte presset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

At statsminister Kjell Magne Bondevik vet hva sigarer skal brukes til, at kulturminister Anne Enger Lahnstein er på sjekker'n, og at finansminister Gudmund Restad anser at han er god form hvis det ikke er spytt i blodet, ble også avslørt i løpet av det to timer lange showet.

Med NRK-klovn Synnøve Svabø i spissen ble det fleipet med det meste, også Bondeviks sykefravær og yatzyspill tidligere i høst.

- Jeg synes dette var et supert program. Her fikk vi mye av det beste i norsk kultur, og fleip må vi tåle, sa en godt fornøyd statsminister etterpå.

Selv en mannlig stripper for damene var ikke i overkant for kristenfolket i regjeringen.

Restad smukkas

- Nei, vi er vant til mer vågale ting enn det, sier Bondevik, som likevel var glad han slapp å ta Jagland-grepet på Svabø.

Bondevik bedyret at han under det om lag to timer lange showet i Gamle Logen verken tenkte på budsjettflokene som ligger i Stortinget, eller tolkninger av Thorbjørn Jaglands samarbeidsinvitter.

- I kveld feirer vi. Mandag er det hverdag igjen, sier Bondevik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer