Politisk glede over handlingsplan

De helsepolitiske talsmenn fra opposisjonen er fornøyde med regjeringens handlingsplan for psykiatrien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Annonse

- Lekkasjene fra regjeringens handlingsplan for psykiatrien er løfterike, mener stortingsrepresentant Annelise Høegh (H). Hun håper løftene blir fulgt opp.

Høegh mener at psykiatrien er et område som har vært klart underprioritert i mange år. Hun tror derfor det vil være bred støtte i Stortinget til forslag om å bruke mer penger og ressurser på psykiatrien i årene som kommer.

- Det er å håpe at vi greier å skaffe tilstrekkelig personell til fagområdet, sier Høegh, som vil vente til handlingsplanen legges fram fredag før hun gir ytterligere kommentarer.

AP: Gledelig og nødvendig

Gledelig og nødvendig satsing - ikke minst fordi Stortinget to ganger siste år har sagt at psykiatrien skal være satsingsområde i årene som kommer, sier stortingsrepresentant Asmund Kristoffersen (Ap).

Også han tror det vil være bred enighet og vilje i Stortinget til å prioritere psykiatrien.

SV: Et betydelig løft

- Lekkasjene tyder på at vi kan få et betydelig løft for psykiatrien de neste 8 årene, sier stortingsrepresentant Olav Gunnar Ballo (SV).

Han er særlig tilfreds med forslaget om å gjøre psykiatri til en obligatorisk del av turnustjenesten for alle leger. - Dette er et gammelt SV-forslag, som det er fornuftig av regjering å ta opp, sier han.

- Men det er ikke mulig å si om beløpet er tilstrekkelig før man har finlest handlingsplanen. For SV blir det avgjørende hvilken vekt regjeringen legger på kommunene. Hovedsatsingen må ligge ute i kommunene, som må settes i stand til å løse oppgavene, sier Ballo.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer