Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisk hodepine for Enoksen etter Rock Mot Rus

Opposisjonen på Stortinget er skjønt enige om at kommunalminister og Sp-leder Odd Roger Enoksen skal få steke i eget fett. Enoksen sørget for at svogeren hjemme på Andøya fikk en bevilgning på 70 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Enoksen fortviler

- At Enoksen har beklaget sin handlemåte er ikke nok, mener Høyres Svein Ludvigsen.

Han mener den rekordraske behandlingstida på søknaden fra Enoksens svoger må sette standard for departementets behandling av liknende søknader om pengestøtte.

Ludvigsen og opposisjonspartiene vil på tirsdagens møte i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité kreve at Enoksen redegjør om saken.

- Dersom det i den redegjørelsen kommer fram at Enoksen politisk har tvunget fram et positivt svar på søknaden om penger til Rock Mot Rus på Andøya, i tillegg til å sikre rask saksbehandling, er vi i nærheten av noe som ikke er bra. Men dersom det ikke er tilfelle, er dette en sak som ligger langt unna mistillit, sier Frp-leder Carl I. Hagen til Dagbladet.

Ap-representant Gunnar Skaug karakteriserer saken som en flause.

Klønete

SV-leder Kristin Halvorsen mener Enoksen har opptrådt klønete. Hun mener det alvorlige i saken er at en søknad fra Enoksens hjemkommune har fått raskere saksbehandling og tilsagn om midler, i forhold til andre søknader som konkurrerer om de samme midlene.

- Når Enoksen nå selv vil trekke tilbake beslutningen og ha saken behandlet på nytt av en settestatsråd, er saken avdramatisert, sier Halvorsen til Dagbladet.

Unik sak

Departementsråd Ulf Sand vil i dag gå gjennom hele saken med kommunalminister Odd Roger Enoksen. Sand regner med at gjennomgangen resulterer i et brev til Rock Mot Rus, hvor departementet ber om å få tilbake pengene. Sand kan imidlertid ikke si om selve beslutningen om tildeling av penger juridisk er uriktig, selv om statsråden som beslutningstaker var inhabil.

- Jeg har ikke vært borte i en sak tidligere hvor statsråden er inhabil, uten selv å gjøre oppmerksom på det, sier Sand til Dagbladet.

Selv legger Enoksen seg paddeflat. Det er særlig spørsmålet om ministerens dømmekraft som svir. Fra før har han en lei sak fra sin tid som styreformann i bedriften Andøytorv, der Økokrim ila ham en bot på 75 000 kroner for miljøkriminalitet ved lagring av torv på gamle norske og samiske boplasser på Kvalnes i Andøy.

må svare:Kommunalminister Odd Roger Enoksen må svare for seg i Stortinget.