GRANSKING: Storbritannias statsminister David Cameron (t.v.) har nå bedt om en gransking av Aidan Burley (t.h.). Foto: Scanpix/Andrew Parsons
GRANSKING: Storbritannias statsminister David Cameron (t.v.) har nå bedt om en gransking av Aidan Burley (t.h.). Foto: Scanpix/Andrew ParsonsVis mer

Politisk rådgiver fikk sparken etter nazifest

Parlamentsmedlem Aidan Burley fra de konservative skålte for det tredje riket på utdrikningslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et bilde av parlamentsmedlem og politisk rådgiver, Aidan Burley, på fest sammen med en mann kledd i SS-uniform ble tidligere denne måneden publisert i engelske medier, melder BBC.

På denne festen skal en annen gjest skal blant annet ha utbrakt en skål for «ideologien og tankeprosessen» i Hitlers rike.

Da det skjedde ville ikke partiet gi Burley sparken, men nå har de snudd i saken.

- Han blir fjernet fra sin rolle som politisk rådgiver, og statsminister David Cameron har bedt om en større gransking av saken, skriver partiet til Jewish Chronicle.

I et brev skriver Burley at han skulle ønske at han hadde forlatt festen.

- Det som skjedde var feil, og jeg burde ha fjernet meg fra situasjonen. Jeg hadde et valg, og jeg gjorde feil. Jeg beklager for denne feilbedømmingen, sier han ifølge Daily Telegraph.

Det er ikke første gang nazikostymer skaper skandale i Storbritannia. I 2005 ble prins Harry ble avbildet i nazikostyme, noe som førte til at hans far, prins Charles, ble rasende, og sendte ham på en studietur til Auschwitz.

Du kan se bildet av Harry i uniformen til under denne saken til høyre.

SKANDALE: Dette var forsiden på avisen The Sun den 13. januar 2005.
SKANDALE: Dette var forsiden på avisen The Sun den 13. januar 2005. Vis mer