SNUDDE: Rådgiver Bjørn Gunnar Jørgensen (til venstre) og byråd Kristoffer Kanestrøm (frp) på utekafe i Tromsø. De skulle tilbringe en helg på luksushotell i Dubai, betalt av entreprenør Stig Henriksen. Foto: Torgrim Rath Olsen/Nordlys
SNUDDE: Rådgiver Bjørn Gunnar Jørgensen (til venstre) og byråd Kristoffer Kanestrøm (frp) på utekafe i Tromsø. De skulle tilbringe en helg på luksushotell i Dubai, betalt av entreprenør Stig Henriksen. Foto: Torgrim Rath Olsen/NordlysVis mer

Politisk rådgiver for Frp i Tromsø trekker seg

Etter avsløringen om at han og Kanestrøm fikk betalt en reise til Dubai av en lokal entreprenør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Bjørn Gunnar Jørgensen ble ikke sittende lenge som rådgiveren til sin gode venn Kristoffer Kanestrøm, byråd for helse og omsorg.

Både Kanestrøm og Jørgensen har vært i hardt vær de siste dagene etter at Nordlys lørdag avslørte at de var påspandert en tur til Dubai av entreprenør Stig Henriksen.

Da Nordlys tok kontakt med de to, valgte de å snu og avlyse turen. De befant seg da i Frankfurt.

Skjulte økonomiske bånd Onsdag kunne Nordlys avsløre ytterligere bånd mellom Jørgensen og entreprenør Henriksen. Nordlys dokumenterer at at Henriksens selskap Effektiv Prosjektutvikling har betalt kommunale avgifter og forsikring for en leilighet som på papiret eies av Jørgensen.

Disse forbindelsene som ikke har vært kjent tidligere, forsøkte Jørgensen å skjule. Jørgensen var leder av Tromsø kommunes kontrollutvalg denne perioden.

I pressemeldingen skriver Jørgensen at medieoppmerksomheten etter dagens oppslag i papirutgaven av Nordlys er utløsende for at han nå trekker seg.

Pressemelding Denne pressmeldingen ble sendt fra Tromsø kommune onsdag ettermiddag:

"Bjørn-Gunnar Jørgensen har i samråd med byrådsleder valgt å trekke seg fra sin jobb som politisk rådgiver.

- Presset de siste dagene har vært massivt, og for meg var det svært belastende at min familie ble brakt inn i saken. Derfor har jeg i dag valgt å trekke meg, sier Bjørn-Gunnar Jørgensen og legger til:

- Dette har vært en svært tung belastning for meg og av den grunn ber jeg om ro rundt meg og min familie den nærmeste perioden. Selv om Jørgensen trekker seg som politisk rådgiver for byrådet er han ikke ferdig med politikken.

- Jeg ser fram til å ta tak i det viktige arbeidet kommunestyret skal gjøre fremover, sier Jørgensen."