Politisk sliter inn i regjering

Hun har bred erfaring, den nye kvinnen i Bondeviks andre regjering. Thorhild Widvey (48) har blant annet jobbet som markedskonsulent for Rica-kjeden og som idrettsleder for psykisk utviklingshemmede.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Thorhild Widvey er fra Avaldsnes på Karmøy i Rogaland. Hun er gift og har to barn.

Hennes politiske karriere startet da hun ble valgt inn som medlem av Karmøy kommunestyre for Høyre i 1979.

Den da 23 år gamle kvinnen hadde to år tidligere avsluttet en toårig utdannelse ved Idrætshøiskolen i Århus.

Handikapidrett

Yrkeskarrieren var lenge knyttet opp til utdannelsen. Widvey gikk rett inn en jobb som idrettsleder ved en HVPU-institusjon etter hjemkomsten fra Danmark. Den jobben gikk hun ut av først ti år senere, bare avbrutt av et toårig engasjement som prosjektleder i Karmøy kommune.

Samtidig engasjerte Widvey seg i idrettsorganisasjonen. Blant ulike verv har hun vært viseformann i Norges Handikapidrettsforbund og medlem av Norges Idrettsforbunds utvalg for idrett for psykisk utviklingshemmede.

Fra hotell til ting

Yrkeskarrieren tok en ny vending da Widvey ble ansatt som markedskonsulent for Rica-hotellene i Haugesund i 1987. Der ble hun i to år. Etter stortingsvalget i 1989 bar ferden til hovedstaden for et liv som yrkespolitiker etter ti år i lokalpolitikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.