Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politisk stjerneskudd innrømmer: - Talte på Ku Klux Klan-arrangement

- Visste ikke hvem som sto bak.

MÅ STÅ SKOLERETT: Steve Scalise, som er «majoritetswhip» for Det republikanske partiet i Representantenes hus, møter sterk kritikk etter at han bekrefter at han i 2002 talte på et arrangement med sterke bånd til Ku Klux Klan. Foto: AFP / NTB scanpix
MÅ STÅ SKOLERETT: Steve Scalise, som er «majoritetswhip» for Det republikanske partiet i Representantenes hus, møter sterk kritikk etter at han bekrefter at han i 2002 talte på et arrangement med sterke bånd til Ku Klux Klan. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Steve Scalise, som er «majoritetswhip» - innpisker - for Det republikanske partiet i Representantenes hus, møter sterk kritikk etter at han bekrefter at han i 2002 talte på et arrangement med sterke bånd til Ku Klux Klan, melder The Washington Post.

48 år gamle Scalise er omtalt som «virkelighetens Frank Underwood» - etter rollefiguren i TV-suksessen «House of Cards» - og er sett på som et av Republikanernes stjerneskudd.

Republikanerne tok i november over flertallet i Senatet, og beholdt flertallet i Representantenes hus.

Nå venter det trolig forsvarstaler overfor både partikolleger og politiske motstandere etter at Scalise via en talsperson bekrefter at han lot seg hyre inn til en kongress arrangert av organisasjonen European-American Unity and Rights Organization.

Organisasjonen er grunnlagt av Ku Klux Klans mangeårige leder David Duke, og er av kritikere omtalt som hovedsakelig et verktøy for å promotere bøkene til nevnte Duke.

Moira Bagley, Scalises pressetalsperson, hevder at Scalise ikke ante hvem som sto bak organisasjonen da han stilte opp på arrangementet deres for 12 år siden.

Lik Dagbladet på Facebook
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media