Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politisk teater

Kinesiske medier fortsetter hardkjøret. - Vesten litt for opptatt av sine egne fantasier.

 TOM STOL: Fredsprisvinner Liu Xiaobos stol sto tom i Oslo rådhus fredag, der Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland ledet an i hyllesten av den fengslede kinesiske dissidenten. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix.
TOM STOL: Fredsprisvinner Liu Xiaobos stol sto tom i Oslo rådhus fredag, der Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland ledet an i hyllesten av den fengslede kinesiske dissidenten. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kinas statlige medier fortsetter hardkjøret mot Norge og omtaler fredsprisseremonien i Oslo rådhus som politisk teater.

Den engelskspråklige avisa China Daily kaller fredagens nobelseremoni til ære for den fengslede kinesiske dissidenten Liu Xiaobo for en farse og et produkt av den kalde krigens mentalitet.

- Det er ikke alle i verden som ønsker fortsatt sosial og økonomisk stabilitet i Kina, skriver avisa i sin lederartikkel.

Avisa forsøker å bagatellisere betydningen av fredspristildelingen og skriver at den knapt var verdt oppstyret.

Naivt fra Vesten - Ganske mange i Vesten nærer et naivt håp om at prisen vil «opplyse» kineserne om menneskerettigheter og lede til de endringer Vesten ønsker å se i landet, heter det i lederartikkelen.

- De har vært litt for opptatt med sine egne fantasier til å innse hva som virkelig skjer i verden, heter det videre.

- Sekter - Det er vanskelig å forstå hvordan en slik farse, som en vanligvis ellers finner i sekter, kan bli avholdt på et sivilisert kontinent som Europa, tordner lederskribenten i avise Global Times.

En talskvinne for det kinesiske utenriksdepartementet kommenterte fredspristildelingen mens den pågikk i Oslo rådhus, og hun gjentok anklagene om at Liu ønsker å skape politisk ustabilitet i verdens mest folkerike land.

- Slikt politisk tater vil aldri få følger for det kinesiske folks beslutning og overbevisning om å holde fast ved sin sosialistiske vei med kinesiske karakteristikker, sa talskvinnen Jiang Yu.

(NTB-AFP).

Fredsprisvinner Liu Xiaobos stol sto tom i Oslo rådhus fredag, der Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland ledet an i hyllesten av den fengslede kinesiske dissidenten. Foto:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!